Η ανάρτηση ιστολογίου αφορά το ευρωπαϊκό έργο “V2B: Δημιουργία ευκαιριών NFT στο Metaverse για Εκπαιδευόμενους ΕΕΚ Τέχνης” (αριθμός αναφοράς: 2022-1-DE02-KA210-VET-000080828). Συντονισμός από την L4Y Learning for Youth GmbH σε συνεργασία με την Adana Cukurova Guzel Sanatlar και την EMC Services Ltd. Αρχικά,το άρθρο, Ασφαλείς συναλλαγές Blockchain προετοιμάζει την εισαγωγή στις στρατηγικές για την ασφάλεια των NFT και των συναλλαγών blockchain. Περιλαμβάνει μέτρα για την προστασία των επενδύσεων σας και την ασφάλεια των ευαίσθητων δεδομένων σας. Η ασφάλεια του blockchain είναι ζωτικής σημασίας για την προστασία των ψηφιακών περιουσιακών στοιχείων και των συναλλαγών. Οι στρατηγικές ασφάλειας περιλαμβάνουν κρυπτογράφηση, συναίνεση, έξυπνα συμβόλαια και προστασία από κυβερνοεπιθέσεις. Τέλος, τα NFT εξασφαλίζουν την ιδιοκτησία ψηφιακών στοιχείων και προστατεύουν τα πνευματικά δικαιώματα σε blockchain δικτύα. Περισσότερες πληροφορίες εδώ!

Table of Contents

Μαθησιακοί Στόχοι

Μέχρι το τέλος αυτής της ενότητας, οι εκπαιδευόμενοι θα: κατανοούν τη σημασία της διασφάλισης των NFT και των συναλλαγών blockchain. Μάθετε έννοιες ασφάλειας blockchain, συμπεριλαμβανομένης της κρυπτογράφησης, της συναίνεσης και των έξυπνων συμβολαίων. Προσδιορίζουν ασφαλείς επιλογές αποθήκευσης για NFT. Είναι ενήμεροι για τους κινδύνους phishing και την προστασία από αυτούς. Μάθετε βέλτιστες πρακτικές για την ασφάλεια ψηφιακών στοιχείων, συμπεριλαμβανομένης της διαχείρισης κωδικού πρόσβασης και του ελέγχου ταυτότητας δύο παραγόντων. Τέλος, κατανοούν τη σημασία των αξιόπιστων πηγών για τις λήψεις εφαρμογών και το απόρρητο στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης.

Ποια μέτρα μπορείτε να λάβετε για να προστατέψετε τα δικαιώματα ιδιοκτησίας των NFT;

Ασφαλείς συναλλαγές Blockchain: Ψηφιακό Πορτοφόλι

Αρχικά, χρήση ενός ψηφιακό πορτοφόλι για την απόθηκευση των NFT σας. Τα πορτοφόλια υλικού έχουν υψηλότερη ασφάλεια από τα πορτοφόλια λογισμικού λόγω της μη συνδεσιμότητάς τους στο διαδίκτυο. Παραδείγματα αξιόπιστων πορτοφολιών υλικού : ledger trezor keepkey bitbox safepal ellipal coldcard. Επίσης, αυτά τα πορτοφόλια είναι για την αποθήκευση κρυπτονομισμάτων με ασφάλεια. Κάθε πορτοφόλι έχει τα πλεονεκτήματα και τα μειονεκτήματά του. Επομένως, οι χρήστες πρέπει να επιλέξουν το πιο κατάλληλο πορτοφόλι κρυπτονομισμάτων σύμφωνα με τις ανάγκες και τις προτιμήσεις τους.

Ασφαλείς συναλλαγές Blockchain: Αξιόπιστες και αδειοδοτημένες πλατφόρμες

Αρχικά, βεβαίωση ότι οι πλατφόρμες στις οποίες ανταλλάσσετε NFT είναι αξιόπιστες και αδειοδοτημένες. Επίσης, ελέγξτε τα πιστοποιητικά ασφαλείας των πλατφορμών, τις κριτικές χρηστών και τις υπηρεσίες υποστήριξης. Υπάρχουν πολλές πλατφόρμες διαθέσιμες για όσους θέλουν να ανταλλάξουν NFT. Παραδείγματα ασφαλών και με άδεια πλατφορμών συναλλαγών NFT είναι : Binance NFT Marketplace OpenSea SuperRare Rarible Nifty Gateway Foundation MakersPlace. Αυτές οι πλατφόρμες παρέχουν ένα ασφαλές και αδειοδοτημένο περιβάλλον για όσους επιθυμούν την εμπορευματοποίηση NFT. Ωστόσο, κάθε φόρουμ έχει τα μοναδικά του πλεονεκτήματα και μειονεκτήματα. Επομένως, οι χρήστες πρέπει να επιλέξουν την καταλληλότερη πλατφόρμα συναλλαγών NFT με βάση τις ανάγκες και τις προτιμήσεις τους.

Ηλεκτρονικό Ψάρεμα

Γενικά, προσοχή στις επιθέσεις phishing κατά τη διαπραγμάτευση NFT. Οι επιθέσεις phishing ζητούν προσωπικά στοιχεία ή κωδικό πρόσβασης του πορτοφολιού μέσω πλαστών email, SMS ή ιστότοπων. Λάβετε υπόψη τον πληθωρισμό και τους παράγοντες σπανιότητας για να διατηρήσετε την αξία των NFTs σας. Η αξία των NFTs σας μπορεί να αλλάξει ανάλογα με την προσφορά και τη ζήτηση στην αγορά. Τα σπάνια και σε ζήτηση NFT μπορεί να είναι πιο πολύτιμα

Πληθωρισμός και σπανιότητα

Ο πληθωρισμός και οι παράγοντες σπανιότητας διαδραματίζουν καθοριστικό ρόλο στη διατήρηση της αξίας των NFT. Η σπανιότητα αυτών των διακριτικών υποδηλώνει τη ιδιαιτερότητα ή τη σπανιότητα ενός συγκεκριμένου μη ανταλλάξιμου διακριτικού μέσα σε μια συλλογή. Οι συλλέκτες αναζητούν εναγωνίως σπάνια NFT, που συχνά οδηγούν στην πώλησή τους σε premium τιμές. Αντίθετα, ο πληθωρισμός στη σφαίρα των NFT έχει σχέση με την επέκταση του συνολικού αριθμού NFT σε μια συλλογή, η οποία μπορεί να διαβρώσει την αξία των μεμονωμένων διακριτικών. Συγκεκριμένα, η αξία των σπάνιων NFT έχει κλιμάκωση παράλληλα με την αυξανόμενη σπανιότητα και ζήτηση τους. Αυτή η έμφαση στη σπανιότητα έχει ιδιαίτερη σημασία για τα NFT που είναι με πολιτιστική ή ιστορική αξία, όπως πολύτιμα έργα τέχνης.

Ασφαλείς συναλλαγές Blockchain: Διασφάλιση της ακεραιότητας των δεδομένων των NFTs

Τα NFT είναι περιουσιακά στοιχεία κρυπτογράφησης που έχουν εισέλθει στη ζωή μας με την τεχνολογία blockchain. Είναι μοναδικά ψηφιακά δεδομένα με τον ορισμό ως «αμετάβλητα». Τα NFT έχουν μοναδική ψηφιακή υπογραφή, όπως και το DNA. Παραδείγματα χρήσεων των NFT περιλαμβάνουν την καταχώριση έργων τέχνης στη σχετική πλατφόρμα και το web 3.0 metaverse (δημιουργία ψηφιακών στοιχείων σε οικοσυστήματα gaming).

Ασφαλείς συναλλαγές Blockchain: Ασφαλής αποθήκευση NFT

Υπάρχουν διάφορες μέθοδοι για την ασφαλή αποθήκευση των NFT. Ο πιο συνηθισμένος τρόπος αποθήκευσης NFT είναι: η χρήση ενός πορτοφολιού με την εγγύηση της ιδιοκτησίας και της αυθεντικότητας με βάση της χρ΄ήσης μοναδικών ταυτότητων στο blockchain. Αυτά τα πορτοφόλια είναι ειδικά για την προστασία, αυθεντικότητα και την ιδιοκτησία των NFT. Μια άλλη μέθοδος για την αποθήκευση των NFT είναι η χρήση ενός πρωτοκόλλου που ονομάζεται IPFS (InterPlanetary File System). Το IPFS έχει βάση σε ένα κατανεμημένο, αποκεντρωμένο και peer-to-peer (P2P) δίκτυο αποθήκευσης.

Επιθέσεις phishing κατά την έκθεση των NFT

Το phishing περιλαμβάνει απάτες όπου κακόβουλοι παριστάνουν νόμιμες οντότητες για απόκτηση ευαίσθητων πληροφοριών, όπως κωδικών πρόσβασης ή αριθμών πιστωτικών καρτών μέσω email ή μηνυμάτων. Οι επιθέσεις αυτές ενέχουν συχνά πλαστογραφημένα emails που καθοδηγούν το θύμα σε πλαστή ιστοσελίδα, όπου κλέβουν τα διαπιστευτήριά του. Η χρήση τους είναι για κλοπή κρυπτονομισμάτων, όπως αντικατάσταση διεύθυνσης του πορτοφολιού του εμπόρου με τη δική τους για πληρωμή υπηρεσίας. Η αναγνώριση των σημάτων phishing είναι κρίσιμη· προσοχή σε επείγοντα αιτήματα ή συντομευμένες διευθύνσεις URL που στρέφουν σε ύποπτους ιστότοπους.

Μέτρα κατά αυτών των επιθέσεων

Η εκμάθηση του τρόπου με τον οποίο συμβαίνουν οι επιθέσεις phishing και του τρόπου αναγνώρισής τους είναι ζωτικής σημασίας. Οι επιθέσεις phishing συνήθως συμβαίνουν μέσω email. Επομένως, είναι ζωτικής σημασίας να ελέγχετε τα email σας προσεκτικά και να μην ανοίγετε ένα ύποπτο email όταν το λαμβάνετε. Θα πρέπει επίσης να ελέγξετε τη διεύθυνση αποστολέα των email και να τα διαγράψετε εάν δείτε μια ύποπτη διεύθυνση. Για την προστασία από επιθέσεις phishing, είναι επίσης απαραίτητη η χρήση ισχυρού κωδικού πρόσβασης και η τακτική αλλαγή του. Μπορείτε επίσης να λάβετε πρόσθετα μέτρα ασφαλείας, όπως έλεγχο ταυτότητας δύο παραγόντων. Αυτό αυξάνει την ασφάλεια του λογαριασμού σας. Ο έλεγχος ταυτότητας δύο παραγόντων χρήζει δύο διαφορετικά στοιχεία, όπως έναν κωδικό πρόσβασης και έναν κωδικό επαλήθευσης. Αυτό κάνει τους λογαριασμούς πιο ασφαλείς.

Ασφαλείς συναλλαγές Blockchain: Πορτοφόλια κρυπτονομισμάτων

Τα πορτοφόλια κρυπτονομισμάτων χρησιμεύουν ως εξειδικευμένα εργαλεία για την ασφαλή στέγαση κρυπτονομισμάτων. Τυπικά διαθέσιμα ως πορτοφόλια υλικού, λογισμικού ή χαρτιού, αυτά τα εργαλεία παρέχουν διάφορες επιλογές για την προστασία των ψηφιακών στοιχείων. Η ασφάλεια των πορτοφολιών κρυπτονομισμάτων έχει γίνει ακόμη πιο κρίσιμη, ειδικά με την αύξηση της αξίας τους. Παραδείγματα αξιόπιστων πορτοφολιών κρυπτονομισμάτων είναι τα: Πορτοφόλι Binance Καθολικό Coinbase TrustWallet MetaMask Crypto.com . Αυτά τα πορτοφόλια αποθηκεύουν κρυπτονομίσματα με ασφάλεια. Κάθε πορτοφόλι έχει τα πλεονεκτήματα και τα μειονεκτήματά του. Επομένως, οι χρήστες πρέπει να επιλέξουν το πιο κατάλληλο πορτοφόλι κρυπτονομισμάτων σύμφωνα με τις ανάγκες και τις προτιμήσεις τους.

Έξυπνα Συμβόλαια

Τα αυτοματοποιημένα και υπό όρους κομμάτια κώδικα κατά το blockchain έχουν την ονομασία ώς έξυπνα συμβόλαια. Οι πτυχές ασφαλείας των έξυπνων συμβολαίων έχουν εξάρτηση από παράγοντες όπως η ποιότητα του κώδικα, οι μηχανισμοί επαλήθευσης, ο χειρισμός σφαλμάτων και η δυνατότητα ενημέρωσης.

Ασφαλείς συναλλαγές Blockchain: Βέλτιστες πρακτικές για την προστασία των ψηφιακών περιουσιακών στοιχείων και της ταυτότητάς σας

Χρησιμοποιώντας ισχυρούς και μοναδικούς κωδικούς πρόσβασης

Η χρήση ισχυρών και μοναδικών κωδικών πρόσβασης είναι κρίσιμη για την ασφάλεια των λογαριασμών σας. Ένας ισχυρός κωδικός είναι δύσκολος να εντοπιστεί ή να αποκρυπτογραφηθεί, ενώ ένας μοναδικός διαφέρει από όσους χρησιμοποιείτε αλλού. Για να δημιουργήσετε έναν ισχυρό και μοναδικό κωδικό πρόσβασης, επιλέξτε τουλάχιστον 12 χαρακτήρες, συμπεριλαμβάνοντας κεφαλαία, πεζά γράμματα, αριθμούς και σύμβολα. Αποφύγετε προσωπικές πληροφορίες και αλλάξτε τακτικά τον κωδικό σας. Χρήση διαφορετικού κωδικού για κάθε λογαριασμό και, για επιπλέον ασφάλεια, χρήση γραμμάτων σε αριθμούς ή σύμβολα. Ένας διαχειριστής κωδικών πρόσβασης μπορεί να σας βοηθήσει να δημιουργήσετε και να αποθηκεύσετε ασφαλείς κωδικούς για όλους τους λογαριασμούς, εξασφαλίζοντας ξεχωριστό και ασφαλές κωδικό για κάθε χρήση.

Ενεργοποίηση ελέγχου ταυτότητας δύο παραγόντων

Ο έλεγχος ταυτότητας δύο παραγόντων είναι μια μέθοδος που μπορείτε να χρησιμοποιήσετε για να ασφαλίσετε τους λογαριασμούς σας. Ο έλεγχος ταυτότητας δύο παραγόντων περιλαμβάνει τη χρήση δύο διακριτών στοιχείων που λειτουργούν παράλληλα για την πρόσβαση στο λογαριασμό σας. Αυτό το μέτρο ασφαλείας σκοπεύει να διασφαλίσει ότι μόνο εσείς έχετε τα μέσα πρόσβασης στον λογαριασμό σας.

Χρήση ενός ενημερωμένου προγράμματος προστασίας από ιούς

Η χρήση ενός ενημερωμένου προγράμματος προστασίας από ιούς είναι ζωτικής σημασίας για την προστασία του υπολογιστή σας από κακόβουλο λογισμικό. Αυτά τα προγράμματα εντοπίζουν και εξαλείφουν επιμελώς το κακόβουλο λογισμικό στο σύστημά σας. Δεδομένου ότι το κακόβουλο λογισμικό μπορεί να βλάψει την απόδοση του υπολογιστή σας, να θέσει σε κίνδυνο την ακεραιότητα των δεδομένων και να διευκολύνει την κλοπή, η ύπαρξη προγράμματος προστασίας από ιούς προστατεύει το σύστημά σας από απειλές. Επιπλέον, το λογισμικό προστασίας από ιούς παρεμποδίζει αποτελεσματικά επικίνδυνους ιστότοπους και σαρώνει διεξοδικά τα συνημμένα email. Κάτι τέτοιο μπορεί να ενισχύσει αποτελεσματικά την άμυνα του υπολογιστή σας έναντι κακόβουλου λογισμικού. Η τακτική ενημέρωση των προγραμμάτων προστασίας από ιούς είναι εξίσου ζωτικής σημασίας. Αυτές οι ενημερώσεις ενισχύουν την προστασία του λογισμικού προστασίας από ιούς από αναδυόμενες απειλές, ενισχύοντας έτσι τη συνολική ασφάλεια του υπολογιστή σας.

Χρήση εφαρμογών από αξιόπιστες πηγές

Η χρήση εφαρμογών από αξιόπιστες πηγές είναι σημαντική για την προστασία του υπολογιστή σας από κακόβουλο λογισμικό. Το κακόβουλο λογισμικό μπορεί να υποβαθμίσει την απόδοση του υπολογιστή σας και να κλέψει ή να καταστρέψει τα δεδομένα σας. Οι εφαρμογές από αξιόπιστες πηγές είναι συνήθως διαθέσιμες στα επίσημα καταστήματα εφαρμογών. Για παράδειγμα, το Google Play Store για συσκευές Android και το App Store για συσκευές iOS λαμβάνουν χρέωση στα καταστήματα εφαρμογών. Οι εφαρμογές από μη αξιόπιστες πηγές προκαλούν βλάβη στον υπολογιστή σας από κακόβουλο λογισμικό. Επομένως, σημαντικκή είναι η λήψη εφαρμογών μόνο από αξιόπιστες πηγές.

Να μην κοινοποιείτε τις προσωπικές σας πληροφορίες στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης και να μην κάνετε κλικ σε μηνύματα ηλεκτρονικού ψαρέματος

Υπάρχουν πολλοί σημαντικοί λόγοι για τους οποίους δεν πρέπει να μοιράζομε προσωπικές πληροφορίες στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης και δεν πρέπει να κάνετε κλικ σε μηνύματα ηλεκτρονικού ψαρέματος. Οι χάκερ του κυβερνοχώρου, οι phishers και άλλα κακόβουλα άτομα κάνουν χειραγώγηση των λεπτομερειών κατά την κοινοπο΄ίηση στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης. Τα πιθανά αποτελέσματα αυτής της εκμετάλλευσης μπορεί να έχουν σοβαρές συνέπειες για εσάς. Για παράδειγμα: Κλοπή ταυτότητας: Οι πληροφορίες κατά την κοινοποίηση στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης γίνοται χρήσης για την κλοπή ταυτότητά σας και τη δημιουργία ψεύτικων λογαριασμών. Αυτό μπορεί να οδηγήσει σε οικονομικές απώλειες, ζημιά στη φήμη σας και νομικά προβλήματα.

Doxxing

Τα άτομα που επιθυμούν να σας παρενοχλήσουν ή να σας απειλήσουν χρησιμοποιούν τις ευαίσθητες πληροφορίες κατά την κοινοποίηση στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, όπως η διεύθυνση ή ο αριθμός τηλεφώνου σας. Ειδικότερα, με τη δημοσίευση αυτών των πληροφοριών γίνεται εκβιασμός ή βλάβη. Αυτό μπορεί να προκαλέσει ψυχική δυσφορία, κινδύνους για την ασφάλεια και συνέπειες σταδιοδρομίας.

Διαδικτυακός εκφοβισμός και παρενόχληση

Οι πληροφορίες κατά την κοινοποίηση στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης αφορούν προσωπικές πτυχές, όπως τις απόψεις, τις προτιμήσεις ή τον τρόπο ζωής σας. Τα άτομα σας επικρίνουν με τη χρήση αυτών των πληροφοριών και οδηγούν σε ταπείνωη ή παρενόχληση. Αυτό μπορεί να επηρεάσει αρνητικά την αυτοεκτίμηση, τη διάθεσή σας και τις κοινωνικές σας σχέσεις.

Κυβερνο παρακολούθηση

Τα κακόβουλα κάνουν χρήση των πληροφοριών κτά την κοινοποίηση τους στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης για να αποκαλύψουν την τοποθεσία, τις δραστηριότητες και τους συντρόφους σας. Κατά συνέπεια, αυτή η εισβολή μπορεί να παραβιάσει το απόρρητό σας και να θέσει σε κίνδυνο τη φυσική σας ασφάλεια.

Χειριστική Διαφήμιση

Η κοινή χρήση πληροφοριών στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης μπορεί να αποκαλύψει τα ενδιαφέροντα, τις συνήθειες ή τις προτιμήσεις σας, επιτρέποντας στη συνέχεια την παρουσίαση προσαρμοσμένων διαφημίσεων. Κατά συνέπεια, αυτές οι διαφημίσεις επηρεάζουν τη λήψη των αποφάσεών σας και να σας κατευθύνουν προς την αγορά ανεπιθύμητων ή περιττών αγορών.

Επιθέσεις phishing

Οι πληροφορίες κατά την κοινοποίηση στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης κάνου χρήση παραπλάνησης ώστε της αποκάλυψης ευαίσθητων λεπτομερειών, όπως κωδικούς πρόσβασης ή αριθμούς πιστωτικών καρτών. Αυτές οι επιθέσεις συνήθως έχουν να κάνουν μέσω email ή μηνυμάτων που υποδύονται γνήσιους οργανισμούς. Το να πέσει θύματα τέτοιων επιθέσεων θα μπορούσε να οδηγήσει σε παραβιάσεις λογαριασμών ή έκθεση σε οικονομική απάτη.

Συνέπειες σταδιοδρομίας

Οι πληροφορίες κατά την κοινοποίηση στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης είναι ορατές στους εργοδότες σας ή στους πιθανούς εργοδότες σας. Αυτές οι πληροφορίες φέρουν επηρεασμό στην επαγγελματική εικόνα ή την καταλληλότητά σας. Για παράδειγμα, τα προφίλ σας στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης υπόκειται σε έλεγχο εξονυχιστικά κατά τη διάρκεια της πρόσληψης και μπορεί να επιφέρει απόρριψη λόγω ακατάλληλου περιεχομένου. Επίσης, μπορεί να οδηγήσει σε απόλυση εάν κάνετε αρνητικά σχόλια για τον τρέχοντα εργοδότη σας. Για αυτούς τους λόγους, ο περιορισμός των πληροφοριών που μοιράζεστε στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης και ο έλεγχος των ρυθμίσεων απορρήτου είναι ζωτικής σημασίας. Πρέπει να υπάρχει έλεγχος της πηγής και της ακρίβεια των πληροφοριών κατά την κοινοποίηση. Η κοινοποίηση πληροφοριών στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης μπορούν να προσφέρουν πολλά οφέλη για εσάς, αλλά μπορεί επίσης να εγκυμονούν πολλούς κινδύνους. Ως εκ τούτου, οι συστάσεις συμβουλεύουν τη χρήση των μέσων κοινωνικής δικτύωσης με σύνεση και υπευθυνότητα.

Χωρίς κλικ σε μηνύματα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου ή μηνυμάτων ηλεκτρονικού ψαρέματος

Γενικά, το να μην κάνετε κλικ σε email ή μηνύματα ηλεκτρονικού ψαρέματος είναι πολύ σημαντικό για την προστασία του υπολογιστή και των προσωπικών σας πληροφοριών. Επίσης, το ηλεκτρονικό ψάρεμα (phishing) είναι μια μέθοδος επίθεσης κατά την οποία οι χάκερ του κυβερνοχώρου στέλνουν πλαστά email ή επιστολές για ευαίσθητα δεδομένα. Αυτά τα δεδομένα περιλαμβάνουν τον κωδικό πρόσβασης, τον αριθμό της πιστωτικής κάρτας, τον τραπεζικό λογαριασμό ή τα διαπιστευτήριά σας. Τα μηνύματα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου ή τα μηνύματα ηλεκτρονικού ψαρέματος συχνά υποδύονται νομίμους οργανισμούς και σας ζητούν να κάνετε επείγουσα δράση ή να κάνετε κλικ σε έναν σύνδεσμο. Αυτοί οι σύνδεσμοι σας ανακατευθύνουν σε έναν ψεύτικο ιστότοπο και σας ζητούν την εισαγωγή στοιχείων σας. Συνεπώς, οι χάκερ του κυβερνοχώρου έχουν κατοχή πληροφοριών σας και μπορούν να τις κάνουν χρήση για κακόβουλους σκοπούς.

Δημιουργία αντιγράφων ασφαλείας του ψηφιακού πορτοφολιού σας.

Ένα αντίγραφο ασφαλείας του ψηφιακού πορτοφολιού σας μπορεί να σας προστατεύσει από αστοχίες υπολογιστή και πολλά ανθρώπινα λάθη. Επίσης, εάν το πορτοφόλι είναι κρυπτογραφημένο, γίνεται ανάκτηση και μετά την κλοπή του κινητού τηλεφώνου ή του υπολογιστή. Ορισμένα πορτοφόλια με τη χρήση εσωτερικών πολλών μυστικών ιδιωτικών κλειδιών, επομένως είναι σημαντικό η δημιουργία αντίγραφων ασφαλείας ολόκληρου του πορτοφολιού σας.

Αποθήκευση των ψηφιακών σας στοιχείων σε κρύα πορτοφόλια

Τα κρύα πορτοφόλια είναι πιο ασφαλή από τα ζεστά πορτοφόλια με τη σύνδεση στο διαδίκτυο. Τα κρύα πορτοφόλια είναι συνήθως συσκευές υλικού που μπορεί να μοιάζουν με μονάδα USB. Επίσης, τα ζεστά πορτοφόλια έχουν σύνδεση στο διαδίκτυο μέσω υπολογιστή ή τηλεφώνου, ενώ τα κρύα χρησιμοποιούν συσκευές για εκτός σύνδεσης αποθήκευση δεδομένων. Τα ζεστά πορτοφόλια επιτρέπουν εύκολη πρόσβαση για συναλλαγές, τα κρύα είναι καλύτερα για μακροπρόθεσμη αποθήκευση. Το κατάλληλο πορτοφόλι εξαρτάται από το επίπεδο κρυπτογράφησης, τις προτιμήσεις σας στην ασφάλεια, και την ευκολία πρόσβασης στα χρήματά σας.

Ασφαλείς συναλλαγές Blockchain: Συμπέρασμα

Τέλος, το άρθρο “Ασφαλείς συναλλαγές Blockchain” τόνισε τη σημασία της προστασίας των ψηφιακών σας στοιχείων και της διασφάλισης των συναλλαγών σας με blockchain. Επίσης, εξετάσαμε στρατηγικές για ασφαλείς συναλλαγές NFT και blockchain, εστιάζοντας στην προστασία των δικαιωμάτων ιδιοκτησίας, τη διασφάλιση της ακεραιότητας των δεδομένων και την άμυνα απέναντι σε κυβερνοαπειλές. Εφαρμογή αυτών των στρατηγικών για τη δημιουργία μιας ισχυρής βάσης για τις ψηφιακές σας επενδύσεις και να εξασφαλίσετε ένα ασφαλές μέλλον στον κόσμο των NFT και του blockchain.

Other Posts.

Οδηγός δημιουργίας εσόδων NFT

Οδηγός δημιουργίας εσόδων NFT

Η ανάρτηση αφορά το χρηματοδοτούμενο από την ΕΕ έργο «V2B: Δημιουργία Ευκαιριών NFT στο Metaverse για Εκπαιδευόμενους ΕΕΚ Τέχνης» με αριθμό αναφοράς 2022-1-DE02-KA210-VET-000080828. Ο συντονισμός του ε΄ργου είναι από την L4Y Learning for Youth GmbH και συνεργάζεται με...

Voxedit: Mοναδικά αντικείμενα παιχνιδιού NFT για το Metaverse

Voxedit: Mοναδικά αντικείμενα παιχνιδιού NFT για το Metaverse

Δημιουργήσαμε αυτήν την ανάρτηση ιστολογίου για το χρηματοδοτούμενο από την ΕΕ έργο «Voxedit Crafting Unique NFT Game Items for the Metaverse» με αριθμό αναφοράς έργου 2022-1-DE02-KA210-VET-000080828. Συντονίζεται από την L4Y Learning for Youth GmbH σε συνεργασία με...

Σχεδιασμός και δημιουργία NFT

Σχεδιασμός και δημιουργία NFT

Καλωσορίσατε στον οδηγό μας για το έργο χρηματοδοτούμενο από την ΕΕ «Σχεδιασμός και Δημιουργία Φορητών Συσκευών NFT με το VoxEdit» με αριθμό αναφοράς 2022-1-DE02-KA210-VET-000080828! Η L4Y Learning for Youth GmbH, σε συνεργασία με την Adana Cukurova Guzel Sanatlar και...

NFT Avatars με VoxEdit: Ένας οδηγός βήμα προς βήμα

NFT Avatars με VoxEdit: Ένας οδηγός βήμα προς βήμα

Σας ενδιαφέρει να δημιουργήσετε τα δικά σας avatar NFT για το metaverse; Αναζητάτε ένα δωρεάν και εύχρηστο εργαλείο για σχεδίαση, ζωντάνευση και εξαγωγή των δημιουργιών σας voxel; Αν ναι, αυτή η ανάρτηση στο ιστολόγιο είναι ιδανική για εσάς. Αρχικά, σας δείχνουμε τη...

Η Επανάσταση του Web3.0

Η Επανάσταση του Web3.0

Δημιουργήσαμε αυτήν την ανάρτηση ιστολογίου για το χρηματοδοτούμενο από την ΕΕ έργο «V2B: Δημιουργία ευκαιριών NFT στο Metaverse για Εκπαιδευόμενους ΕΕΚ Τέχνης» με αριθμό αναφοράς 2022-1-DE02-KA210-VET-000080828. Συντονισμός από την L4Y Learning for Youth GmbH σε...

NFTs στο Metaverse: Ευκαιρίες και Προκλήσεις

NFTs στο Metaverse: Ευκαιρίες και Προκλήσεις

Αρχικά, δημιουργήσαμε την ανάρτηση ιστολογίου για το χρηματοδοτούμενο από την ΕΕ έργο «V2B: Δημιουργία ευκαιριών NFT στο Metaverse για Εκπαιδευόμενους ΕΕΚ Τέχνης» με αριθμό αναφοράς 2022-1-DE02-KA210-VET-000080828. Συντονισμός από την L4Y Learning for Youth GmbH σε...

Συμβουλές πρόληψης απάτης

Συμβουλές πρόληψης απάτης

Καλώς ήρθατε στον οδηγό μας για τις Συμβουλές πρόληψης απάτης στο Blockchain. Αρχικ΄ά, σε αυτό το ιστολόγιο, εξετάζουμε στρατηγικές και ιδέες για να σας βοηθήσουμε να προστατεύσετε τον εαυτό σας από απάτες και απάτες στον κόσμο του blockchain. Δημιουργήσαμε αυτό το...

Στρατηγικές ασφάλειας ψηφιακών στοιχείων

Στρατηγικές ασφάλειας ψηφιακών στοιχείων

Αρχικά, η ανάρτηση ιστολογίου αφορά το έργο "V2B: Δημιουργία ευκαιριών NFT στο Metaverse για Εκπαιδευόμενους ΕΕΚ Τέχνης" με χρηματοδότηση από την ΕΕ, με αναφορά έργου 2022-1-DE02-KA210-VET-000080828. Συντονισμός από την L4Y Learning for Youth GmbH με τη συνεργασία των...

Έξυπνο συμβόλαιο

Έξυπνο συμβόλαιο

Καλώς ήρθατε στο άρθρο μας για το " Έξυπνο Συμβόλαιο". Αρχικά, αυτή η ανάρτηση αφορά το έργο "V2B: Δημιουργία ευκαιριών NFT στο Metaverse για Εκπαιδευόμενους ΕΕΚ Τέχνης" (αρ. αναφοράς: 2022-1-DE02-KA210-VET-000080828), με συντονισμό από την L4Y Learning for Youth GmbH...

Ασφάλεια του Blockchain: Ανησυχίες

Ασφάλεια του Blockchain: Ανησυχίες

Αυτή η ανάρτηση αφορά το έργο «V2B: Δημιουργία ευκαιριών NFT στο Metaverse για Εκπαιδευόμενους ΕΕΚ Τέχνης», χρηματοδοτούμενο από την Ευρωπαϊκή Ένωση (2022-1-DE02-KA210-VET-000080828). Αρχικ΄ά, το έργο, υπό την καθοδήγηση της L4Y Learning for Youth GmbH και σε...