Δημιουργήσαμε αυτήν την ανάρτηση ιστολογίου για το χρηματοδοτούμενο από την ΕΕ έργο «V2B: Δημιουργία ευκαιριών NFT στο Metaverse για Εκπαιδευόμενους ΕΕΚ Τέχνης» και ο αριθμός αναφοράς του έργου μας είναι 2022-1-DE02-KA210-VET-000080828. Συντονισμός από την L4Y Learning for Youth GmbH σε συνεργασία με την Adana Cukurova Guzel Sanatlar και την EMC Services Ltd, οι «Διαφορετικές Πλατφόρμες Metaverse». Εμβάθυνση στο μετασύμπαν κατά την ανάπτυξη των δυνατοτήτων. Οι πλατφόρμες όπως το Decentraland και το Sandbox να ηγούνται, μαζί με άλλα εξειδικευμένα metaverses, οι χρήστες μπορούν να επιλέξουν. Κάθε χώρος προσφέρει μοναδικές ευκαιρίες για εξερεύνηση, αλληλεπίδραση, ακόμη και δημιουργία. Καθώς τα ψηφιακά σύνορα μεγαλώνουν και διαφοροποιούνται, πλοηγούμαστε στις εικονικές μας περιπέτειες με διάκριση. Έτσι, βάλτε τα ακουστικά VR σας, βυθιστείτε σε αυτά τα μαγευτικά ψηφιακά σύμπαντα και γίνετε μέρος του συνεχώς εξελισσόμενου κόσμου εικονικής πραγματικότητας. Μπορείτε επίσης να βρείτε περισσότερες αναρτήσεις ιστολογίου στην κατηγορία R2.

Table of Contents

Μαθησιακά αποτελέσματα

1. Κατανόηση του Metaverse: Τι είναι το metaverse και γιατί είναι σημαντικό στην εικονική πραγματικότητα. 2. Εξερεύνηση των βασικών πλατφόρμων: Γνώση πλατφόρμωβ όπως το Decentraland και το Sandbox και τι κάνει την καθεμία μοναδική. 3. Ανακαλύψτε τις διαφορετικές πλατφόρμες metaverse, όπως η Decentraland και η Sandbox, ως προς το τι προσφέρουν. 4. Αναγνώριση ευκαιριών: Αναγνώριση ευκαιριών και μελλοντικών δυνατοτήτων στο πλαίσιο αυτών των ψηφιακών πλατφορμών»

Διαφορετικές πλατφόρμες Metaverse: Decentraland

Πρώτον, ένας από τους εικονικούς κόσμους που αναφέραμε είναι η Decentraland. Επιπλέον, είναι μια από τις πιο χρησιμοποιούμενες και αξιόπιστες πλατφόρμες του metaverse. Όπως υποδηλώνει το όνομά του, η Decentraland πραγματοποιεί τις συναλλαγές της με το blockchain Ethereum, με την «αποκεντρωμένη» δομή του.

Πλατφόρμα Decentraland

Λοιπόν, ας μπούμε σε αυτό το σύμπαν μαζί και ας ανακαλύψουμε τι συμβαίνει. Όταν μπαίνουμε στην Decentraland από εδώ, μας υποδέχεται μια οθόνη με δύο επιλογές σύνδεσης. Μπορούμε να παίξουμε ως επισκέπτης ή, αν θέλουμε, μπορούμε να συνεχίσουμε συνδέοντας το πορτοφόλι μας και συνδεθείτε στον λογαριασμό μας. Για να συνδέσετε το πορτοφόλι σας, εισαγάγετε το πορτοφόλι μεταμάσκας και επιλέξτε ethereum. Κατά τη σύνδεση στην πλατφόρμα, υπάρχει απαίτηση για δημιουργία ενός avatar. Γιατί, αυτά τα άβαταρ, που παράγουμε με τα κριτήριά μας, είναι η εμφάνισή μας στον εικονικό κόσμο. Επίσης, αφού ολοκληρώσουμε το avatar μας, πρέπει να βρούμε ένα όνομα για το avatar μας. Με την ονομασία του avatar σας, μπαίνουμε στην Decentraland.

Decentraland Universe: Ένας αποκλειστικός εικονικός κόσμος

Αρχικά, με την είσοδο στο σύμπαν της Decentraland για πρώτη φορά, η γοητεία προκύπτει από τον ρεαλισμό των χαρακτήρων, τα ζωντανά χρώματα και τη ζωντάνια των περιοχών. Όταν μπαίνετε στην Decentraland, έχετε την ελευθερία να συμμετάσχετε στα γεγονότα που συναντάτε ή να εξερευνήσετε οποιαδήποτε κατεύθυνση επιθυμείτε. Ωστόσο, είναι σημαντική η αναγνώριση ότι παρά την απεραντοσύνη της πλατφόρμας, η φυσική κίνηση είναι με περιορισμό. Το MANA, το καθορισμένο κρυπτονόμισμα στην Decentraland, χρησιμεύει ως το μέσο για τις συναλλαγές και τις αλληλεπιδράσεις. Για την εμπλοκή πλήρως σε αυτό το εκτεταμένο σύμπαν, η εμπειρία είναι καλύτερη με την προβολή σε 3D, ειδικά κατά τη χρήση ακουστικών VR. Η συμμετοχή σε διάφορες εκδηλώσεις εντός της Decentraland, όπως συναυλίες και εβδομάδες μόδας, αντιπροσωπεύει μια μοναδική πτυχή της πλατφόρμας. Επιπλέον, ένα ενδιαφέρον παράδειγμα περιλαμβάνει μια εταιρεία ακινήτων που αξιοποιεί ένα οικόπεδο μέσω επένδυσης 2,4 εκατομμυρίων δολαρίων για να φιλοξενήσει μια εκδήλωση της εβδομάδας μόδας.

Decentraland Αγορά και πώληση γης

Όταν πατήσετε το πλήκτρο M στο πληκτρολόγιο, εμφανίζεται ο χάρτης Decentraland. Όταν φτάσουμε στο τμήμα Builder, μπορούμε να αγοράζουμε και να πουλάμε ΟΙΚΟΠΕΔΑ από το τμήμα LANDS. Τι είναι λοιπόν αυτή η ΓΗ; LAND είναι το όνομα στα εδάφη στην Decentraland. Μπορούμε να δούμε τα αντικείμενα που χρησιμοποιούμε στο παιχνίδι από την ενότητα LANDS ή να κάνουμε συναλλαγές αγοράς-πώλησης. Επιπλέον, μπορούμε να δούμε τα οικόπεδα από τα τμήματα των αγροτεμαχίων. Επιπλέον, με τη χρήση το JUMP IN από αυτό το μενού, επισκεπτ΄όμαστε γη της επιλογής μας και έχουμε την ευκαιρία να την εξετάσουμε. Τέλος, μπορούμε να αγοράσουμε τη γη ή να κάνουμε προσφορά για το έδαφος με την επιλογή ΑΓΟΡΑ. Μπορείτε να δείτε τις ανταλλαγές στις οποίες συμμετέχει η Decenterland, όπως το Binance, https://coinmarketcap.com/currencies/decentraland/.

Η Decentraland δεν είναι μόνο για σίγουρους αγοραστές

Ας απαντήσουμε στην ερώτηση που απασχολεί τους περισσότερους αναγνώστες αυτού του άρθρου: “Μπορώ να χρησιμοποιήσω το Decentraland μόνο για συναλλαγές;” Η απάντηση σε αυτό είναι αναμφίβολα όχι. Δεν χρειάζεται να αγοράσετε τα δέματα που επιθεωρείτε. Μπορείτε να εξετάσετε τα ακίνητα στο Decentraland. Επιπλέον, μπορείτε να παρακολουθήσετε την τρέχουσα κατάσταση στις τιμές συμβολικών ελέγχοντας το γράφημα. Με αυτόν τον τρόπο, μπορείτε να επενδύσετε σε μάρκες. Με άλλα λόγια, δεδομένου ότι η αύξηση των τιμών συμβολαίων θα επηρεάσει τις τιμές της γης με τον ίδιο ρυθμό, θα ήταν λογική κίνηση να επενδύσουμε σε μάρκες εξετάζοντας τις τιμές γης.

Το μελλοντικό δυναμικό της Decentraland

Είναι μια πλατφόρμα που προσεγγίζει το πιο ισχυρό κοινό μεταξύ των πλατφορμών Metaverse. Επιπλέον, η Decentraland υφίσταται συνεχή ανάπτυξη και συνεχή εξέλιξη. Επιπλέον, με την αύξηση της θέσης και της σημασίας του εικονικού κόσμου οι πλατφόρμες εικονικής πραγματικότητας όπως η Decentraland συμμετέχουν περισσότερο στη ζωή μας. Αυτός είναι ο λόγος για τον οποίο το Decentraland είναι μια ολοένα και πιο σημαντική πλατφόρμα μετασύνδεσης.

Διαφορετικές πλατφόρμες Metaverse: Sandbox

Δεύτερον, τα μετασύμπλεξα έχουν πάρει το επίκεντρο στη συνεχώς εξελισσόμενη σφαίρα της εικονικής πραγματικότητας. Κατά συνέπεια, αυτά τα ψηφιακά σύμπαντα επιτρέπουν στους χρήστες απεριόριστες δυνατότητες και δημιουργικές προσπάθειες. Ένα τέτοιο metaverse που έχει κερδίσει τεράστια δημοτικότητα είναι το Sandbox. Επομένως, σε αυτό το άρθρο, θα εμβαθύνουμε στην σφαίρα του Sandbox, εξερευνώντας τα χαρακτηριστικά, το παιχνίδι και το πιθανό μέλλον του στην αγορά.

Τι είναι το Sandbox;

Τι είναι ένα In metaverses, ένα Sandbox επιτρέπει στους χρήστες να κατασκευάζουν, να σχεδιάζουν και να εξερευνούν εικονικούς κόσμους χωρίς περιορισμούς ή προκαθορισμένες αφηγήσεις. Είναι ένας κενός καμβάς όπου τα άτομα απελευθερώνουν τη δημιουργικότητά τους, διαμορφώνοντας τις ξεχωριστές εμπειρίες τους. Ένα Sandbox παρέχει τα εργαλεία και τους πόρους για τη δημιουργία εικονικών τοπίων, καθιστώντας το ιδανικό ψηφιακό παιδότοπο για καλλιτέχνες και παίκτες;

Πώς να χρησιμοποιήσετε ένα Sandbox

Η χρήση ενός Sandbox είναι εκπληκτικά εύκολη. Κατά την είσοδό τους στον ιστότοπο, οι χρήστες καλωσορίζονται με μια φιλική προς το χρήστη διεπαφή που απευθύνεται σε άτομα με διαφορετικά επίπεδα τεχνογνωσίας. Είτε είστε έμπειρος προγραμματιστής είτε αρχάριος εξερευνητής, το Sandbox με την προσφορά διασθητικών χειριστηρίων και εντολών επιτρέπει σε οποιονδήποτε τη συμμετοχή στην εικονική σφαίρα.

Είσοδος στον ιστότοπο

Είσοδος και εγγραφή:

Για την είσοδο στον ιστότοπο του Sandbox, μεταβείτε στο sandbox.com από το πρόγραμμα περιήγησής σας. Επιλογή “Εγγραφή” ή “Δημιουργία λογαριασμού” εάν υπάρχει σύνδεση για πρώτη φορά. Εάν έχετε έναν υπάρχοντα λογαριασμό, αποκτήστε πρόσβαση στον υπάρχοντα λογαριασμό σας με την επιλογή “Είσοδος”. Κατά τη δημιουργία ενός νέου λογαριασμού, πρέπει να καθορίσετε όνομα χρήστη, διεύθυνση email και κωδικό πρόσβασης. Με την ολοκλήρωση της διαδικασίας εγγραφής, απευθείας σύνδεση στον λογαριασμό σας.

Αρχική Σελίδα

Με τη σύνδεση στο Sandbox, θα βρείτε διαφορετικές επιλογές και περιεχόμενα στην αρχική σελίδα. Η αρχική σελίδα εμφανίζει τα πιο δημοφιλή παιχνίδια, νέο περιεχόμενο, έργα δημιουργών και εκδηλώσεις κοινότητας.

Επιλογή παιχνιδιού

Οι χρήστες σχεδιάζουν και δημοσιεύουν τα παιχνίδια τους στο Sandbox, δημιουργώντας μια ποικιλία από περιεχόμενο.

Χειριστήρια εντός του παιχνιδιού

Κατά την είσοδο σε παιχνίδια, τα πλήκτρα ή τα κουμπιά ελέγχου εντός του παιχνιδιού περιλαμβάνουν: Πλήκτρα W, A, S, D: Μεκατκίμηση του χαρακτήρα σας προς τα εμπρός, αριστερά, πίσω και δεξιά. Spacebar: Επιτρέπει στον χαρακτήρα σας να πηδήξει και σας βοηθά να φτάσετε σε ψηλά σημεία. Ποντίκι: Χρήση για τον έλεγχο της κάμερας και παρέχει θέα 360 μοιρών του περιβάλλοντός σας. Κλικ ποντικιού: Χρήση για αλληλεπίδραση με αντικείμενα ή αντικείμενα. Πλήκτρο Shift: Κάνει τον χαρακτήρα σας να τρέχει.

Δημιουργία εντός παιχνιδιού

Το Sandbox προσφέρει στους χρήστες την ελευθερία να χτίζουν και να δημιουργούν τους κόσμους τους. Χρησιμοποιώντας εργαλεία και πόρους στο παιχνίδι, μπορείτε να δημιουργήσετε τα εικονικά τοπία σας. Μπορείτε να ζωντανέψετε τα όνειρά σας στο παιχνίδι σύροντας και ρίχνοντας αντικείμενα.

Διαφορετικές πλατφόρμες Metaverse: Το μέλλον του Sandboxing

Το μέλλον του sandboxing με προσφορά συναρπαστικών ευκαιριών καθώς στην τεχνολογία υπάρχει εξέλιξη και διερεύνηση του δημιουργικού δυναμικο΄ύ. Ακολουθία παραδείγμάτων και έργων του τέλους του Sandboxing:

Ενσωμάτωση Τεχνητής Νοημοσύνης

Τα μελλοντικά έργα Sandbox θα μπορούσαν να γίνουν πιο έξυπνα και διαδραστικά με την τεχνητή νοημοσύνη (AI). Για παράδειγμα, η ανάπτυξη παιχνίδιών όπου η τεχνητή νοημοσύνη και οι παίκτες ελέγχουν οι χαρακτήρες του παιχνιδιού βιώνουν ρεαλιστικές και δυναμικές εμπειρίες. Επιτρέπει στους παίκτες να βιώσουν διαφορετικά σενάρια αλληλεπιδρώντας με το AI.

Εικονικές οικονομίες με βάση το blockchain

Τα έργα Sandbox δημιουργούν εικονικές οικονομίες με την ενσωμάτωση της τεχνολογίας blockchain. Για παράδειγμα, τα περιουσιακά στοιχεία των χρηστών εντός του παιχνιδιού (π.χ. ψηφιακά κομμάτια γης ή χαρακτήρες) ΄εχουν αναπαράσταση ως μοναδικά διακριτικά στο blockchain. Σημαίνει ότι οι χρήστες χρησιμοποιούν αυτά τα περιουσιακά στοιχεία για αγορές ή συναλλαγές.

Εικονικές εκδηλώσεις και συναυλίες

Στο μέλλον, καλλιτέχνες και μουσικοί μπορούν να φιλοξενούν εικονικές συναυλίες και εκδηλώσεις χρησιμοποιώντας πλατφόρμες Sandbox. Κατά συνέπεια, οι χρήστες μπορούν να συμμετέχουν σε αυτές τις εκδηλώσεις με τα avatar τους και να βιώνουν εμπειρίες σε εικονικούς κόσμους. Για παράδειγμα, μπορεί κανείς να οραματιστεί ένα γεγονός όπου ένας μουσικός καλλιτέχνης παίζει σε ένα εικονικό στάδιο.

Συνδυασμός Εκπαίδευσης και Ψυχαγωγίας:

Τα έργα Sandbox με χρήση για εκπαιδευτικούς σκοπούς είναι να γίνουν πιο κοινά στο μέλλον. Οι μαθητές με αναπαράσταση ιστορικών γεγονότων, διεξάγωγή επιστημονικών πειραμάτων ή συμμετέτοχή σε εικονικές τάξεις, με την εκπαίδευση να είναι πιο διαδραστική και διασκεδαστική.

Επέκταση δημιουργικής κοινότητας:

Το Sandbox διαθέτει μια συνεχώς αναπτυσσόμενη και εξελισσόμενη δημιουργική κοινότητα. Οι χρήστες αξιοποιούν την πλατφόρμα για τη δημιουργία και συνεργασία σε έργα άλλων. Για παράδειγμα, η δημιουργία εικονικών κόσμων μεγάλης κλίμακας ή παιχνιδιών με τη συμμετοχή πολλών χρηστών μπορεί να γίνει πιο συνηθισμένη.

Διαφορετικές πλατφόρμες Metaverse: Η αξία του Sandbox στην αγορά

Το Sandboxing προσφέρει ένα δυναμικό περιβάλλον για διάφορα ακροατήρια, συμπεριλαμβανομένης της καλλιτεχνικής κοινότητας και της βιομηχανίας τυχερών παιχνιδιών. Οι καλλιτέχνες, οι σχεδιαστές και οι αρχιτέκτονες χρησιμοποιούν το Sandbox ως εικονικό καμβά για να αναδείξουν τα ταλέντα τους, προσελκύοντας πιθανούς πελάτες. Ταυτόχρονα, η βιομηχανία τυχερών παιχνιδιών επωφελείται, καθώς οι προγραμματιστές δημιουργούν και μοιράζονται τις μοναδικές τους εμπειρίες gaming. Καθώς η ζήτηση για ψηφιακές εμπειρίες αυξάνεται, η αξία του Sandbox στην αγορά συνεχίζει να αυξάνεται. Είτε αναζητάτε έμπνευση ως καλλιτέχνης είτε θέλετε να ζωντανέψετε τις ιδέες σας ως παίκτης, το Sandbox προσφέρει μια διαισθητική εμπειρία. Καθώς το τοπίο της εικονικής πραγματικότητας εξελίσσεται, το Sandbox παραμένει στην πρώτη γραμμή, οδηγώντας μας σε ένα μέλλον όπου η φαντασία δεν γνωρίζει όρια.

Διαφορετικές πλατφόρμες Metaverse: Άλλες αξιοσημείωτες εμπειρίες Metaverse

Cryptovoxels: Μια γκαλερί τέχνης εικονικής πραγματικότητας

Cryptovoxels: Μια γκαλερί τέχνης εικονικής πραγματικότητας https://www.voxels.com/ Καθώς περπατάτε σε μια εικονική γκαλερί τέχνης, με εντυπωσιακές δημιουργίες που να ζωντανεύουν μπροστά στα μάτια σας. Αυτό ακριβώς προσφέρει το Cryptovoxels στους λάτρεις της τέχνης. Το metaverse επιτρέπει στους καλλιτέχνες να επιδεικνύουν τα ταλέντα τους και στους επισκέπτες να αγοράζουν ψηφιακά έργα τέχνης ως μοναδικά διακριτικά. Με την αισθητική, βάσει voxel, τα Cryptovoxels αντιπροσωπεύουν πραγματικά τη συγχώνευση τέχνης και τεχνολογίας.

Somnium Space: Χτίσε τα όνειρά σου

Somnium Space: Building Your Dreams https://somniumspace.com/ Τέταρτον, στο Somnium Space, μπορείτε να διαμορφώσετε την εμπειρία εικονικής πραγματικότητας κατασκευάζοντας τον κόσμο των ονείρων σας. Είτε θέλετε να δημιουργήσετε έναν κήπο, ένα φουτουριστικό αστικό τοπίο το Somnium Space παρέχει τα εργαλεία για να απελευθερώσετε τη δημιουργικότητά σας. Με έμφαση στο περιεχόμενο δημιουργίας από τους χρήστες και μέσω της τεχνολογίας blockchain, το Somnium Space προσφέρει μια πραγματικά καθηλωτική εμπειρία.

VRChat: Κοινωνική αλληλεπίδραση σε VR

VRChat: Κοινωνική αλληλεπίδραση σε VR https://hello.vrchat.com/ Και τέλος, αν ψάχνετε για ένα μετασύμπαν που δίνει έμφαση στην κοινωνική αλληλεπίδραση και τη δημιουργική έκφραση, το VRChat είναι το κατάλληλο μέρος. Μπείτε σε έναν ζωντανό και πολυσύχναστο εικονικό κόσμο όπου μπορείτε να συναντήσετε ανθρώπους από όλα τα κοινωνικά στρώματα, να συμμετάσχετε σε συνομιλίες σε πραγματικό χρόνο και να παρακολουθήσετε εικονικές εκδηλώσεις. Το VRCchat υπερβαίνει την απλή κοινωνικοποίηση. Είναι μια πλατφόρμα όπου οι χρήστες απελευθερώνουν τη δημιουργικότητά τους. Διαθέτοντας ένα ισχυρό σύστημα περιεχομένου, το VRChat επιτρέπει στους χρήστες να δημιουργούν και να εισάγουν τους κόσμους και τα avatar τους. Αυτό το μοναδικό χαρακτηριστικό μετατρέπει το VRChat σε κόμβο καλλιτεχνικής έκφρασης, καθιστώντας το έναν εικονικό καμβά να ζωντανεύουν τη φαντασία τους. Από την παρακολούθηση εικονικών συναυλιών έως την εξερεύνηση περίτεχνα σχεδιασμένων κόσμων κατά τη δημιουργία από τους χρήστες, το VRChat παρέχει όχι μόνο ένα κοινωνικό καταφύγιο αλλά και έναν χώρο για απεριόριστη δημιουργικότητα.

Υψηλή πιστότητα: Ένας εικονικός κόσμος για τις επιχειρήσεις

Το High Fidelity αντιλαμβάνεται ελαφρώς διαφορετικά την έννοια του metaverse, εστιάζοντας αρχικά στις δυνατότητές του για επιχειρηματικές εφαρμογές. Ωστόσο, είναι σημαντικό να σημειωθεί ότι το High Fidelity έχει υποστεί έκτοτε μια σημαντική περιστροφή. Ενώ κάποτε είχε ως στόχο να είναι ένας εικονικός κόσμος για τους γενικούς καταναλωτές, έχει μετατοπίσει την κύρια εστίασή του σε επιχειρηματικές εφαρμογές, ιδιαίτερα σε εικονικούς χώρους γραφείων. Αυτή η πλατφόρμα δίνει τη δυνατότητα στις εταιρείες να πραγματοποιούν εικονικές συναντήσεις, συνέδρια και παρουσιάσεις, προσφέροντας μια οικονομικά αποδοτική εναλλακτική λύση στις φυσικές συγκεντρώσεις. Με ρεαλιστικά avatar και διαδραστικά περιβάλλοντα, το High Fidelity φέρνει επανάσταση στην παραδοσιακή εταιρική συνεργασία παρέχοντας έναν απρόσκοπτο εικονικό χώρο εργασίας.

Διαφορετικές πλατφόρμες Metaverse: Σύγκριση Decentraland, Sandbox και άλλων

Decentraland εναντίον Sandbox: A Feature Comparison

Το Decentraland και το Sandbox είναι οι πιο εξέχουσες και πολυαναμενόμενες πλατφόρμες metaverse του σήμερα. Ενώ και οι δύο προσφέρουν μοναδικές εικονικές εμπειρίες, έχουν αξιοσημείωτες διαφορές. Η Decentraland έχει διάκριση με ένα αποκεντρωμένο μοντέλο ιδιοκτησίας και με έμφαση στο περιεχόμενο κατά τη δημιουργία από τους χρήστες. Από την άλλη πλευρά, το Sandbox ξεχωρίζει με τα ισχυρά και διαισθητικά εργαλεία δημιουργίας παιχνιδιών, επιτρέποντας στους χρήστες να δημιουργούν και να παράγουν έσοδα από τις εικονικές τους εμπειρίες. Κάθε πλατφόρμα παρέχει στους χρήστες της ξεχωριστά χαρακτηριστικά και προσελκύει διαφορετικές κοινότητες, τελικά λόγω προσωπικών προτιμήσεων.

ΘέσηDecentralandSandbox
Μοντέλο ιδιοκτησίαςΑποκεντρωμένη, οι χρήστες έχουν τον έλεγχο της εικονικής πραγματικότηταςΣυγκεντρωτική οικονομία που διαχειρίζεται η πλατφόρμα
Δημιουργία ΠεριεχομένουΚρυπτονόμισμα MANA, οικονομία με γνώμονα τον χρήστηΚρυπτονόμισμα SANDBOX, οικονομία που διαχειρίζεται η πλατφόρμα
ΕστίασηΚαλλιτεχνική έκφραση και περιεχόμενο που δημιουργείται από τους χρήστεςΔημιουργία παιχνιδιού, δημιουργία εσόδων από εικονικές εμπειρίες
Βάση ΧρηστώνΔιαφορετική κοινότητα καλλιτεχνών και δημιουργώνΕυρεία βάση χρηστών, ελκυστική για παίκτες και καλλιτέχνες
Απαίτηση τεχνικής πείραςΜέτριες τεχνικές γνώσεις για ιδιοκτήτες γηςΠιο φιλικό προς το χρήστη, προσβάσιμο σε ένα ευρύτερο κοινό
Decentraland vs. Sandbox: A Feature Comparison

Εξερευνώντας Εξειδικευμένα Μετασυμπλέγματα

Πέρα από την Decentraland και το Sandbox, διάφορα εξειδικευμένα metaverse καλύπτουν συγκεκριμένα ενδιαφέροντα και θέσεις. Περιλαμβάνουν πλατφόρμες όπως η Upland στη ιδιοκτησία ακινήτων και η NeoWorld, η οποία προσφέρει μια εικονική οικονομία με επενδυτικές ευκαιρίες. Άλλα μετασύμπαντα όπως το The Sandbox και τα Cryptovoxels με επικέντρωση στην καλλιτεχνική έκφραση και τα στοιχεία με βάσει το blockchain. Εξερευνώντας εξειδικευμένα μετασύμπαντα, οι χρήστες αισθάνονται ότι ανήκουν σε κοινότητες που μοιράζονται τα πάθη και τα ενδιαφέροντά τους.

Πλεονεκτήματα και μειονεκτήματα των διαφορετικών μεταβάσεων: Μια βαθύτερη κατάδυση

Ενώ η εξερεύνηση διάφορων πλατφορμών metaverse όπως Decentraland, Sandbox έχει αγγίξει τις εμπειρίες χρηστών και τα μοναδικά χαρακτηριστικά τους, επιτυγ΄χανοντας μια πιο κατανόηση σε επίπεδο ειδικού εμβαθύνοντας στα οικονομικά μοντέλα, τις δομές διακυβέρνησης και τις τεχνολογικές υποδομές που στηρίζουν κάθε πλατφόρμα . Το μοντέλο αποκεντρωμένης ιδιοκτησίας της Decentraland, για παράδειγμα, με παροχή στους χρήστες μια αίσθηση ελέγχου, αλλά και απαίτηση μιας ορισμένης τεχνικής επάρκειας. Από την άλλη πλευρά, το Sandbox, προσφέρει ισχυρά εργαλεία δημιουργίας παιχνιδιών, αλλά εγείρει σκέψεις γύρω από τους περιορισμούς. Η κατανόηση των περιπλοκών παρέχει μια πιο ολοκληρωμένη άποψη για το πώς λειτουργεί κάθε μετασύμπαν, καλύπτοντας τα ενδιαφέροντα του κοινού σε επίπεδο ειδικών.

Διαφορετικές πλατφόρμες Metaverse: Συμπέρασμα

Εν κατακλείδι, είναι μια συναρπαστική στιγμή για τους λάτρεις των μετασυμβάσεων και της εικονικής πραγματικότητας. Η ευρεία γκάμα διαθέσιμων επιλογών, συμπεριλαμβάνει των Decentraland, Sandbox και άλλων εξειδικευμένων μετασυμπάντων και επιτρέπει στους χρήστες την τέλεια πλατφόρμα για εξερεύνηση και ενασχόληση με τα πάθη τους. Καθώς το μετασύμπαν συνεχίζει να εξελίσσεται και να επεκτείνεται, πρέπει να επιλέγουμε την περιπέτειά μας με σύνεση. Φορέστε, λοιπόν, τα ακουστικά VR, βουτήξτε σε αυτές τις μαγευτικές ψηφιακές σφαίρες και αγκαλιάστε τη διαρκή εξέλιξη της εικονικής πραγματικότητας!

Other Posts.

Οδηγός δημιουργίας εσόδων NFT

Οδηγός δημιουργίας εσόδων NFT

Η ανάρτηση αφορά το χρηματοδοτούμενο από την ΕΕ έργο «V2B: Δημιουργία Ευκαιριών NFT στο Metaverse για Εκπαιδευόμενους ΕΕΚ Τέχνης» με αριθμό αναφοράς 2022-1-DE02-KA210-VET-000080828. Ο συντονισμός του ε΄ργου είναι από την L4Y Learning for Youth GmbH και συνεργάζεται με...

Voxedit: Mοναδικά αντικείμενα παιχνιδιού NFT για το Metaverse

Voxedit: Mοναδικά αντικείμενα παιχνιδιού NFT για το Metaverse

Δημιουργήσαμε αυτήν την ανάρτηση ιστολογίου για το χρηματοδοτούμενο από την ΕΕ έργο «Voxedit Crafting Unique NFT Game Items for the Metaverse» με αριθμό αναφοράς έργου 2022-1-DE02-KA210-VET-000080828. Συντονίζεται από την L4Y Learning for Youth GmbH σε συνεργασία με...

Σχεδιασμός και δημιουργία NFT

Σχεδιασμός και δημιουργία NFT

Καλωσορίσατε στον οδηγό μας για το έργο χρηματοδοτούμενο από την ΕΕ «Σχεδιασμός και Δημιουργία Φορητών Συσκευών NFT με το VoxEdit» με αριθμό αναφοράς 2022-1-DE02-KA210-VET-000080828! Η L4Y Learning for Youth GmbH, σε συνεργασία με την Adana Cukurova Guzel Sanatlar και...

NFT Avatars με VoxEdit: Ένας οδηγός βήμα προς βήμα

NFT Avatars με VoxEdit: Ένας οδηγός βήμα προς βήμα

Σας ενδιαφέρει να δημιουργήσετε τα δικά σας avatar NFT για το metaverse; Αναζητάτε ένα δωρεάν και εύχρηστο εργαλείο για σχεδίαση, ζωντάνευση και εξαγωγή των δημιουργιών σας voxel; Αν ναι, αυτή η ανάρτηση στο ιστολόγιο είναι ιδανική για εσάς. Αρχικά, σας δείχνουμε τη...

Η Επανάσταση του Web3.0

Η Επανάσταση του Web3.0

Δημιουργήσαμε αυτήν την ανάρτηση ιστολογίου για το χρηματοδοτούμενο από την ΕΕ έργο «V2B: Δημιουργία ευκαιριών NFT στο Metaverse για Εκπαιδευόμενους ΕΕΚ Τέχνης» με αριθμό αναφοράς 2022-1-DE02-KA210-VET-000080828. Συντονισμός από την L4Y Learning for Youth GmbH σε...

NFTs στο Metaverse: Ευκαιρίες και Προκλήσεις

NFTs στο Metaverse: Ευκαιρίες και Προκλήσεις

Αρχικά, δημιουργήσαμε την ανάρτηση ιστολογίου για το χρηματοδοτούμενο από την ΕΕ έργο «V2B: Δημιουργία ευκαιριών NFT στο Metaverse για Εκπαιδευόμενους ΕΕΚ Τέχνης» με αριθμό αναφοράς 2022-1-DE02-KA210-VET-000080828. Συντονισμός από την L4Y Learning for Youth GmbH σε...

Συμβουλές πρόληψης απάτης

Συμβουλές πρόληψης απάτης

Καλώς ήρθατε στον οδηγό μας για τις Συμβουλές πρόληψης απάτης στο Blockchain. Αρχικ΄ά, σε αυτό το ιστολόγιο, εξετάζουμε στρατηγικές και ιδέες για να σας βοηθήσουμε να προστατεύσετε τον εαυτό σας από απάτες και απάτες στον κόσμο του blockchain. Δημιουργήσαμε αυτό το...

Στρατηγικές ασφάλειας ψηφιακών στοιχείων

Στρατηγικές ασφάλειας ψηφιακών στοιχείων

Αρχικά, η ανάρτηση ιστολογίου αφορά το έργο "V2B: Δημιουργία ευκαιριών NFT στο Metaverse για Εκπαιδευόμενους ΕΕΚ Τέχνης" με χρηματοδότηση από την ΕΕ, με αναφορά έργου 2022-1-DE02-KA210-VET-000080828. Συντονισμός από την L4Y Learning for Youth GmbH με τη συνεργασία των...

Έξυπνο συμβόλαιο

Έξυπνο συμβόλαιο

Καλώς ήρθατε στο άρθρο μας για το " Έξυπνο Συμβόλαιο". Αρχικά, αυτή η ανάρτηση αφορά το έργο "V2B: Δημιουργία ευκαιριών NFT στο Metaverse για Εκπαιδευόμενους ΕΕΚ Τέχνης" (αρ. αναφοράς: 2022-1-DE02-KA210-VET-000080828), με συντονισμό από την L4Y Learning for Youth GmbH...

Ασφαλείς συναλλαγές Blockchain: Βασικές στρατηγικές

Ασφαλείς συναλλαγές Blockchain: Βασικές στρατηγικές

Η ανάρτηση ιστολογίου αφορά το ευρωπαϊκό έργο "V2B: Δημιουργία ευκαιριών NFT στο Metaverse για Εκπαιδευόμενους ΕΕΚ Τέχνης" (αριθμός αναφοράς: 2022-1-DE02-KA210-VET-000080828). Συντονισμός από την L4Y Learning for Youth GmbH σε συνεργασία με την Adana Cukurova Guzel...