Δημιουργήσαμε αυτήν την ανάρτηση ιστολογίου για το χρηματοδοτούμενο από την ΕΕ έργο «V2B: Δημιουργία ευκαιριών NFT στο Metaverse για Εκπαιδευόμενους ΕΕΚ Τέχνης» και ο αριθμός αναφοράς του έργου μας είναι 2022-1-DE02-KA210-VET-000080828. Συντονισμός από την L4Y Learning for Youth GmbH σε συνεργασία με την Adana Cukurova Guzel Sanatlar και την EMC Services Ltd, το «Κοινωνικός Πολιτιστικός Αντίκτυπος Metaverse: Ευκαιρίες και Προκλήσεις». Η εμφάνιση του μετασύμπαντος σε μια εποχή γρήγορων τεχνολογικών εξελίξεων έχει δημιουργήσει ευκαιρίες μετασχηματισμού και προβλήματα που ξεπερνούν τα κοινωνικά και πολιτιστικά όρια. Αυτή η ενότητα εμβαθύνει στη βαθιά επιρροή του μετασύμπαντος στην κοινωνική δυναμική και στα πολιτιστικά τοπία, διερευνώντας τις δυνατότητες για την αναμόρφωση της ανθρώπινης αλληλεπίδρασης, της ταυτότητας, της ψυχαγωγίας και όχι μόνο. Η ανάρτηση αφορά μαθητές με ενδιαφέρον για τις αναδυόμενες τεχνολογίες, τις ψηφιακές εφευρέσεις και το μέλλον των διαδικτυακών σχέσεων. Μπορείτε επίσης να βρείτε περισσότερες αναρτήσεις ιστολογίου στην κατηγορία R2.

Κοινωνικός Πολιτιστικός Αντίκτυπος Metaverse: Μαθησιακοί Στόχοι

Στο τέλος της ενότητας, ο αναγνώστης θα κατανοεί την έννοια του Metaverse και των συστατικών του. Επίσης, αναλύει τις πιθανές κοινωνικές επιπτώσεις της ευρείας υιοθέτησης του Metaverse. Εξετάζει πώς το μετασύμπαν μπορεί να αναδιαμορφώσει τους πολιτισμικούς κανόνες και τις αλληλεπιδράσεις. Αξιολογεί τα ηθικά ζητήματα που αφορούν το απόρρητο και τα δεδομένα στο μετασύμπαν. Εξερερευνεί τον ρόλο των εικονικών οικονομιών και νομισμάτων στη διαμόρφωση των κοινωνιών μετασύνδεσης. Κατανοεί την επίδραση του μετασύμπαντος στις σχέσεις και την επικοινωνία στον πραγματικό κόσμο. Επιπρόσθετα, εξετάζει τους τρόπους με τους οποίους το μετασύμπαν μπορεί να επηρεάσει την ταυτότητα και την αυτοέκφραση. Τέλος, λαμβάνει υπόψη τις προκλήσεις και τις ευκαιρίες της ενσωμάτωσης και της προσβασιμότητας στο μετασύμπαν.

Κοινωνικός Πολιτιστικός αντίκτυπος: Εισαγωγή

Η έννοια του metaverse είναι μαγευτική, προσφέροντας μια επαναστατική ψηφιακή εμπειρία. Πολλοί το βλέπουν συχνά ως τον κληρονόμο της εικονικής πραγματικότητας του διαδικτύου. Αυτό το πολύπλοκο δίκτυο περιλαμβάνει διασυνδεδεμένους εικονικούς κόσμους για εξερεύνηση, επικοινωνία και δραστηριότητες. Αρχικά, το μετασύμπαν φέρει σημαντικές δυνατότητες για κοινωνική και πολιτιστική αλλαγή. Ωστόσο, δημιουργεί επίσης διάφορες ευκαιρίες και προκλήσεις. Γενικά, σε αυτήν την ανάρτηση ιστολογίου, θα εξερευνήσουμε τις κοινωνικές και πολιτιστικές επιπτώσεις του μετασύμπαντος. Τέλος, θα επισημάνουμε τις ευκαιρίες του και θα συζητήσουμε τις προκλήσεις που παρουσιάζει.

Κοινωνικός Πολιτιστικός Αντίκτυπος Metaverse: Βελτιωμένη κοινωνική συνδεσιμότητα

Γενικά, το Metaverse γεφυρώνει γεωγραφικά εμπόδια, συνδέοντας άτομα παγκοσμίως σε πραγματικό χρόνο, ενισχύοντας τη συνεργασία, κοινωνικοποίηση και ανταλλαγή ιδεών σε ένα καθηλωτικό περιβάλλον. Υπερβαίνοντας φυσικούς περιορισμούς, επιτρέπει συνδέσεις και σχέσεις που ήταν αδύνατες. Τα πολιτισμικά πρότυπα αλληλεπίδρασης μετατοπίζονται προς τον ψηφιακό κόσμο. Όλοι μπορούν να κατοικούν σε αυτόν τον νέο ψηφιακό πλανήτη, προσελκύοντας μεγάλες εταιρείες που θα ανταγωνίζονται για έλεγχο. Με στόχευση στη δημιουργία πολιτισμών και ονειρεμένων πόλεων όπου οι άνθρωποι εκπληρώνουν ρόλους και πετύχαίνουν πράγματα αδύνατα στον πραγματικό κόσμο. Τέλος, το Metaverse προσφέρει απαράμιλλες ευκαιρίες και θεωρείται ως εικονικό αντίγραφο του πραγματικού κόσμου. Οι χρήστες μπορούν να κάνουν καριέρα, να αγοράσουν γη, κτίρια και αυτοκίνητα με νόμιμα πιστοποιητικά, και η πώληση αυτών των περιουσιακών στοιχείων μπορεί να αποφέρει οικονομικά οφέλη, όπως τα Non-Fungible Tokens (NFT).

Κοινωνικός Πολιτιστικός Αντίκτυπος Metaverse: Νέες μορφές έκφρασης

Αρχικ΄ά, το metaverse προσφέρει έναν δημιουργικό χώρο για τους χρήστες. Επίσης, επιτρέπει το σχεδιασμό εικονικών ταυτοτήτων, περιβαλλόντων και εμπειριών. Αυτό περιλαμβάνει τη δημιουργία εικονικών ρούχων και την επίδειξη ψηφιακής τέχνης. Οι χρήστες εκφράζονται με μοναδικό τρόπο και καινοτόμα. Τα δίκτυα υψηλής ταχύτητας είναι ζωτικής σημασίας στο μετασύμπαντο. Εξασφαλίζουν ομαλή μετάδοση δεδομένων, σταθερές σκηνές και άμεση ανατροφοδότηση. Αυτά τα δίκτυα επιτρέπουν επίσης την απρόσκοπτη μετάβαση από φυσικά σε εικονικά εκπαιδευτικά περιβάλλοντα. Οι διαδραστικές τεχνολογίες στο μετασύμπαντο υποστηρίζουν τη διερευνητική μάθηση, τη συνεργασία και την κοινωνική δέσμευση. Τέλος, διεγείρουν διάφορες αισθήσεις και παρέχουν ανατροφοδότηση σε πραγματικό χρόνο.2

Προσβάσιμη Εκπαίδευση και Μάθηση

Γενικά, το metaverse έχει τη δυνατότητα να φέρει επανάσταση στην εκπαίδευση παρέχοντας καθηλωτικές και διαδραστικές εμπειρίες μάθησης. Μπορεί να προσφέρει πρόσβαση σε εκπαιδευτικούς πόρους, προσομοιώσεις και εικονικές τάξεις, καταρρίπτοντας τα εμπόδια στην εκπαίδευση και προωθώντας τη δια βίου μάθηση. Οι μαθητές στο μετασύμπαν οραματίζονται αφηρημένες έννοιες και εμπλέκονται πρακτικά. Αυτή η προσέγγιση προσφέρει εξατομικευμένο, ελκυστικό εκπαιδευτικό περιεχόμενο. Το μετασύμπαν στην εκπαίδευση είναι ένα μείγμα φυσικής και εικονικής μάθησης. Επίσης, επιτρέπει στους μαθητές να χρησιμοποιούν φορητές συσκευές για απεριόριστη πρόσβαση σε εκπαιδευτικά περιβάλλοντα, ανεξαρτήτως χρόνου ή τόπου. Σε αυτό το περιβάλλον, οι ψηφιακές ταυτότητες διευκολύνουν τις αλληλεπιδράσεις σε πραγματικό χρόνο. Οι εκπαιδευόμενοι αλληλεπιδρούν με avatars, έξυπνα NPC και εικονικούς πόρους εκμάθησης. Αυτό δημιουργεί μια αίσθηση παρουσίας, παρόμοια με ένα πραγματικό εκπαιδευτικό περιβάλλον. Επομένως, το μετασύμπαν στην εκπαίδευση ανοίγει μια σειρά από μοναδικές μαθησιακές εμπειρίες (2).

Οικονομικές Ευκαιρίες

Γενικά, το Metaverse ανοίγει νέους δρόμους για επιχειρηματικότητα και οικονομική ανάπτυξη. Οι εικονικές οικονομίες επιτρέπουν τη δημιουργία και εμπορία ψηφιακών περιουσιακών στοιχείων, υπηρεσιών και εμπειριών, δημιουργώντας νέες αγορές και ευκαιρίες απασχόλησης, ειδικά στον σχεδιασμό εικονικών κόσμων, τον προγραμματισμό, τη δημιουργία περιεχομένου και τη διαχείριση εικονικών εκδηλώσεων. Αυτός ο κόσμος συμβάλει στην ανάπτυξη δεξιοτήτων των φοιτητών ΕΕΚ με ειδίκευση στον ψηφιακό σχεδιασμό και το μάρκετινγκ έργων τέχνης. Τα αποτελέσματα των μελετών για την επιχειρηματικότητα στο Metaverse προσφέρουν σημαντικές οικονομικές ευκαιρίες. Η συμμετοχή στη μετατόπιση αυτή, δίνει στους ενδιαφερόμενους τη δυνατότητα αξιοποίησης νέων ευκαιριών. Το Metaverse είναι η πύλη για πολλές ψηφιακές εμπειρίες, ένα ζωτικό στοιχείο των φυσικών εμπειριών και η επόμενη μεγάλη επιχειρηματική πλατφόρμα. Η συμμετοχή σε αυτό το σύστημα θα έχει μεγάλη αξία. Η ενημέρωση των φοιτητών ΕΕΚ τέχνης σε αυτόν τον τομέα θα ενισχύσει τις οικονομικές ευκαιρίες και τις επιχειρηματικές τους δεξιότητες.

Πολιτιστική ανταλλαγή και κατανόηση

Το μετασύμπαν έχει τη δυνατότητα να διευκολύνει τις διαπολιτισμικές αλληλεπιδράσεις και να προάγει την παγκόσμια κατανόηση. Χρήστες από διαφορετικά υπόβαθρα συνταντιούνται, μοιράζονται εμπειρίες και μαθαίνουν ο ένας για την κουλτούρα του άλλου, ενθαρρύνουν την ενσυναίσθηση και την εκτίμηση για τη διαφορετικότητα. Μπορεί να χρησιμεύσει ως πλατφόρμα για πολιτιστικές ανταλλαγές, συνεργατικά έργα και διατήρηση της πολιτιστικής κληρονομιάς σε εικονική μορφή. Όταν μια τεχνολογία όπως το μετασύμπαντο εφαρμόζεται πραγματικά ευρέως, ο τεχνολογικός ντετερμινισμός συμβαίνει στην πραγματικότητα. Οι κοινωνικές ανταλλαγές όπως η επικοινωνία στην πραγματική ζωή μπορεί να είναι πολύ μικρές. Οι μαθητές έχουν μεγάλη εμπειρία στη συνάντηση και την αλληλεπίδραση στον εικονικό κόσμο του μετασύμπαντος και στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης. Από εδώ μπορεί να φανεί πώς λειτουργεί ο τεχνολογικός προσδιορισμός, η ύπαρξη του μετασύμπαντος θα έχει σίγουρα τεράστιο αντίκτυπο στον ανθρώπινο πολιτισμό και μπορεί να δημιουργήσει μια νέα κουλτούρα για τους ανθρώπους. (1)

Κοινωνικός Πολιτιστικός αντίκτυπος του Metaverse: Aλλαγές στο Metaverse

Καθώς το μετασύμπαν, μας παρέχει καινοτόμες προοπτικές για εκπαίδευση ή άλλους σκοπούς, είμαστε σε εγρήγορση για μια σειρά από προκλήσεις: Τεχνολογία και εξοπλισμός, Απόρρητο και ασφάλεια δεδομένων Ηθική και ηθική, Εθισμός, Ταυτότητα και κοινωνική αλληλεπίδραση κ.λπ. (2) Επιπλέον, μια άλλη πρόκληση που πρέπει να ληφθεί υπόψη είναι το απόρρητο και η ασφάλεια των δεδομένων στο Metaverse. Οι νέες τεχνολογίες έχουν απίτηση πιο προηγμένων μέτρων ασφαλείας. Αυτό απαιτεί νέες προσεγγίσεις για το απόρρητο και την προστασία των δεδομένων που δεν είναι πλέον διαθέσιμες. Το απόρρητο θα είναι ένα άλλο βασικό μέλημα για τους χρήστες, καθώς μια συσκευή επαυξημένης πραγματικότητας θα είναι παρόμοια με μια συσκευή παρακολούθησης. Ένα τέτοιο wearable θα έχει επίσης δυνατότητες κάμερας, θα γνωρίζει την ακριβή τοποθεσία του χρήστη και θα αποθηκεύει λεπτομέρειες για τον χρήστη.

Ψηφιακό Χάσμα και Προσβασιμότητα

Μία από τις σημαντικές προκλήσεις του μετασύμπαντος είναι η διασφάλιση της προσβασιμότητας για όλους. Το ψηφιακό χάσμα, με ανισότητες στην πρόσβαση στο Διαδίκτυο, την τεχνολογική υποδομή και τον ψηφιακό γραμματισμό, περιθωριοποιεί περαιτέρω άτομα και κοινότητες που ήδη βρίσκονται σε μειονεκτική θέση. Η γεφύρωση αυτού του χάσματος θα απαιτήσει προσπάθειες για τη διασφάλιση της ισότιμης πρόσβασης στο μετασύμπαντο, την αντιμετώπιση ζητημάτων οικονομικής προσιτότητας, υποδομών και εκπαίδευσης ψηφιακών δεξιοτήτων.

Προβλήματα ιδιωτικότητας και ασφάλειας

Το Metaverse εγείρει ερωτήματα για το απόρρητο και την ασφάλεια. Καθώς οι χρήστες βυθίζονται σε ψηφιακά περιβάλλοντα, προσωπικά δεδομένα συλλέγονται και εκτίθενται σε κινδύνους. Η σωστή ισορροπία μεταξύ εξατομίκευσης και προστασίας απορρήτου είναι κρίσιμη. Η συνεχής αύξηση των απειλών για την ασφάλεια, όπως η πειρατεία και η κλοπή ταυτότητας, έχει ως απαίτηση αυστηρά μέτρα ασφαλείας. Το Metaverse θα καλύπτει εμπόριο, ψυχαγωγία και εκπαίδευση, άρα χρειάζονται σαφείς κανονισμοί και νόμοι. Επίσης, πρέπει να ρυθμιστεί η χρήση εργαλείων υποστήριξης, όπως συσκευές VR και AR. Ποιος μπορεί να τα χρησιμοποιεί και αν επιτρέπονται για παιδιά; Υπάρχει όριο ηλικίας για το Metaverse ή είναι για όλες τις ηλικίες; Αυτά τα ζητήματα πρέπει να ληφθούν υπόψη από τους δημιουργούς του Metaverse για να διασφαλιστεί η ασφάλεια και η ευημερία των χρηστών.

Ψηφιακός Εθισμός και Ψυχική Υγεία

Η εμβυθιστική φύση του Metaverse εγείρει ανησυχίες για ψηφιακό εθισμό και την ψυχική υγεία. Ο υπερβολικός χρόνος σε εικονικούς κόσμους μπορεί να οδηγήσει σε κοινωνική απομόνωση, αποσύνδεση από την πραγματικότητα και ψυχολογικά προβλήματα. Είναι απαραίτητη, η προώθηση της ψηφιακής ευημερίας και η εκπαίδευση των χρηστών για την υγιή χρήση του Metaverse. Υποστήριξη για την αντιμετώπιση προβληματικών συμπεριφορών είναι επίσης, κρίσιμη. Ψηφιακός εθισμός είναι μια αυξανόμενη ανησυχία, με σημαντικές επιπτώσεις στην ψυχική υγεία. Έρευνες δείχνουν ότι η υπερβολική χρήση ψηφιακών συσκευών και κοινωνικών μέσων συνδέεται με υψηλότερα ποσοστά κατάθλιψης και άγχους, ιδιαίτερα στους εφήβους. Η εκπαίδευση για τη σωστή χρήση του διαδικτύου και των μέσων κοινωνικής δικτύωσης μπορεί να βοηθήσει στη βελτίωση της ψυχικής υγείας και ευεξίας. Με τη σωστή χρήση των κοινωνικών λειτουργιών και της συλλογής δεδομένων, μπορούμε να καινοτομήσουμε στη βελτίωση της ψυχικής υγείας.

Ηθικές Θεωρήσεις

Το metaverse παρουσιάζει ηθικές προκλήσεις με συσχέτιση του περιεχόμενου που δημιουργείται από χρήστες, εικονικές ταυτότητες και εικονικές οικονομίες. Η αντιμετώπιση ζητημάτων όπως η παραβίαση πνευματικών δικαιωμάτων, τα δικαιώματα εικονικής ιδιοκτησίας και η πιθανότητα απάτης και εκμετάλλευσης. Η ανάπτυξη ηθικών κατευθυντήριων γραμμών και πλαισίων για τη διασφάλιση δίκαιης και υπεύθυνης συμπεριφοράς εντός του μετασύμπαντος.

Κοινωνική Ανισότητα και Δυναμική Εξουσίας

Το Metaverse μπορεί να ενισχύσει υπάρχουσες κοινωνικές ανισότητες και ανισορροπίες εξουσίας. Αν δεν υπάρχει σωστός διαχειρισμός, το αποτέλεσμα είναι η κυριαρχία από πλούσιους ή εταιρείες, και περιθωριοποίηση μειονεκτούσων ομάδων. Είναι απαραίτητο να διασφαλιστεί η ένταξη, η ποικιλομορφία και η δημοκρατική διακυβέρνηση στο Metaverse για να αποφευχθεί η όξυνση των ανισοτήτων. Το Metaverse υπόσχεται να μεταμορφώσει το κοινωνικό και πολιτιστικό τοπίο, προσφέροντας ευκαιρίες για συνδεσιμότητα, δημιουργικότητα, μάθηση, οικονομική ανάπτυξη και διαπολιτισμικές ανταλλαγές. Ωστόσο, φέρνει σημαντικές προκλήσεις που αντιμετώπιση για ένα υπεύθυνο και χωρίς αποκλεισμούς Metaverse. Με ενεργή συμμετοχή, οι ενδιαφερόμενοι διαμορφώνουν την ανάπτυξή του ώστε να υπάρχει ο θετικός αντίκτυπος και λιγότερος κίνδυνος. Καθώς προχωράμε σε αυτό το ψηφιακό σύνορο, είναι κρίσιμο να έχουμε ένα ξεκάθαρο όραμα για την οικοδόμηση ενός Metaverse που ωφελεί όλη την ανθρωπότητα.

Κοινωνικός Πολιτιστικός Αντίκτυπος Metaverse: Συμπέρασμα

Ευκαιρίες και Νέα Σύνορα

Συμπερασματικά, αν κάνουμε μια περίληψη, το μετασύμπαν είναι ένα εξελισσόμενο ψηφιακό περιβάλλον που θα μεταμορφώσει τον τρόπο που αλληλεπιδρούμε με τον κόσμο. Το metaverse προσφέρει νέες ευκαιρίες στην κοινωνική αλληλεπίδραση, την οικοδόμηση κοινότητας και πολλά άλλα. Επιπλέον, θα είναι πολύ χρήσιμο στον τομέα των τεχνών και στη διασφάλιση της ανάπτυξης επιχειρηματικών περιβαλλόντων. Μία από τις πιο σημαντικές ευκαιρίες που προσφέρει το metaverse είναι η δύναμη να δημιουργεί νέες μορφές αλληλεπίδρασης που ξεπερνούν τα όρια. Στο Metaverse, οι χρήστες συνδέονται με άλλους από όλο τον κόσμο, μοιράζονται κοινά ενδιαφέροντα και συνεργάζονται σε έργα και πρωτοβουλίες. Αυτό θα δημιουργήσει επίσης νέες ευκαιρίες εργασίας. Η Metaverse άνοιξε επίσης την πόρτα σε νέα περιβάλλοντα ψυχαγωγίας, όπως καθηλωτικές εμπειρίες gaming, εικονικά παιχνίδια, φορητές συσκευές, avatar και ρούχα και εικονικές συναυλίες.

Κοινωνικός Πολιτιστικός Αντίκτυπος Metaverse: Αντιμετώπιση των προκλήσεων και διασφάλιση της ενσωμάτωσης

Το Metaverse παρουσιάζει προκλήσεις και πρέπει να τύχουν αντιμετώπισης για θετικά κοινωνικά αποτελέσματα. Μία από τις κύριες προκλήσεις είναι η ενίσχυση των κοινωνικών ανισοτήτων και προκαταλήψεων. Οι οικονομικές διαφορές δημιουργούν ανισότητες στην πρόσβαση στην τεχνολογία και τα ψηφιακά εργαλεία. Επίσης, το Metaverse μπορεί να επιδεινώσει προβλήματα όπως ο διαδικτυακός εκφοβισμός και η παρενόχληση, λόγω της ανωνυμίας και της απόστασης. Για να παραμείνει ασφαλές, χρειάζονται ισχυρά συστήματα εντοπισμού και αντιμετώπισης επιβλαβών συμπεριφορών, καθώς και ενσωμάτωση ασφάλειας και απορρήτου στην τεχνολογία. Η ενθάρρυνση θετικών συμπεριφορών και η επιβράβευσή τους είναι επίσης απαραίτητη. Είναι γεγονός, οτι η αντιμετώπιση ζητημάτων ψηφιακής ασφάλειας, όπως η ανεπιθύμητη επαφή, η απάτη σε εικονικά νομίσματα και οι παραβιάσεις της ιδιωτικότητας, για ένα ασφαλές Metaverse.

Αναφορές και Πηγές

Buana W., (2023). Metaverse: Threat or Opportunity for Our Social World? In understanding Metaverse on sociological context . Journal of Metaverse , 3 (1) , 28-33 . DOI: 10.57019/jmv.1144470. https://dergipark.org.tr/en/download/article-file/2540998 ↩︎ Zhang, X., Chen, Y., Hu, L., & Wang, Y. (2022). The metaverse in education: Definition, framework, features, potential applications, challenges, and future research topics. Frontiers in Psychology, 13, 6063. https://dergipark.org.tr/en/download/article-file/2467111 ↩︎ Yemenici, A. D. (2022). Entrepreneurship in The World of Metaverse: Virtual or Real? . Journal of Metaverse , 2 (2) , 71-82 . DOI: 10.57019/jmv.1126135 https://www.frontiersin.org/articles/10.3389/fpsyg.2022.1016300/full?ref=thedigitalspeaker.com ↩︎ ) Twenge, J. M., Martin, G. N., & Spitzberg, B. H. (2019). Trends in US Adolescents’ media use, 1976–2016: The rise of digital media, the decline of TV, and the (near) demise of print. Psychology of Popular Media Culture, 8(4), 329 ↩︎ Saeed Elnaj (2022) Former Forbes Councils Member,Forbes Technology Council ↩︎

Other Posts.

Οδηγός δημιουργίας εσόδων NFT

Οδηγός δημιουργίας εσόδων NFT

Η ανάρτηση αφορά το χρηματοδοτούμενο από την ΕΕ έργο «V2B: Δημιουργία Ευκαιριών NFT στο Metaverse για Εκπαιδευόμενους ΕΕΚ Τέχνης» με αριθμό αναφοράς 2022-1-DE02-KA210-VET-000080828. Ο συντονισμός του ε΄ργου είναι από την L4Y Learning for Youth GmbH και συνεργάζεται με...

Voxedit: Mοναδικά αντικείμενα παιχνιδιού NFT για το Metaverse

Voxedit: Mοναδικά αντικείμενα παιχνιδιού NFT για το Metaverse

Δημιουργήσαμε αυτήν την ανάρτηση ιστολογίου για το χρηματοδοτούμενο από την ΕΕ έργο «Voxedit Crafting Unique NFT Game Items for the Metaverse» με αριθμό αναφοράς έργου 2022-1-DE02-KA210-VET-000080828. Συντονίζεται από την L4Y Learning for Youth GmbH σε συνεργασία με...

Σχεδιασμός και δημιουργία NFT

Σχεδιασμός και δημιουργία NFT

Καλωσορίσατε στον οδηγό μας για το έργο χρηματοδοτούμενο από την ΕΕ «Σχεδιασμός και Δημιουργία Φορητών Συσκευών NFT με το VoxEdit» με αριθμό αναφοράς 2022-1-DE02-KA210-VET-000080828! Η L4Y Learning for Youth GmbH, σε συνεργασία με την Adana Cukurova Guzel Sanatlar και...

NFT Avatars με VoxEdit: Ένας οδηγός βήμα προς βήμα

NFT Avatars με VoxEdit: Ένας οδηγός βήμα προς βήμα

Σας ενδιαφέρει να δημιουργήσετε τα δικά σας avatar NFT για το metaverse; Αναζητάτε ένα δωρεάν και εύχρηστο εργαλείο για σχεδίαση, ζωντάνευση και εξαγωγή των δημιουργιών σας voxel; Αν ναι, αυτή η ανάρτηση στο ιστολόγιο είναι ιδανική για εσάς. Αρχικά, σας δείχνουμε τη...

Η Επανάσταση του Web3.0

Η Επανάσταση του Web3.0

Δημιουργήσαμε αυτήν την ανάρτηση ιστολογίου για το χρηματοδοτούμενο από την ΕΕ έργο «V2B: Δημιουργία ευκαιριών NFT στο Metaverse για Εκπαιδευόμενους ΕΕΚ Τέχνης» με αριθμό αναφοράς 2022-1-DE02-KA210-VET-000080828. Συντονισμός από την L4Y Learning for Youth GmbH σε...

NFTs στο Metaverse: Ευκαιρίες και Προκλήσεις

NFTs στο Metaverse: Ευκαιρίες και Προκλήσεις

Αρχικά, δημιουργήσαμε την ανάρτηση ιστολογίου για το χρηματοδοτούμενο από την ΕΕ έργο «V2B: Δημιουργία ευκαιριών NFT στο Metaverse για Εκπαιδευόμενους ΕΕΚ Τέχνης» με αριθμό αναφοράς 2022-1-DE02-KA210-VET-000080828. Συντονισμός από την L4Y Learning for Youth GmbH σε...

Συμβουλές πρόληψης απάτης

Συμβουλές πρόληψης απάτης

Καλώς ήρθατε στον οδηγό μας για τις Συμβουλές πρόληψης απάτης στο Blockchain. Αρχικ΄ά, σε αυτό το ιστολόγιο, εξετάζουμε στρατηγικές και ιδέες για να σας βοηθήσουμε να προστατεύσετε τον εαυτό σας από απάτες και απάτες στον κόσμο του blockchain. Δημιουργήσαμε αυτό το...

Στρατηγικές ασφάλειας ψηφιακών στοιχείων

Στρατηγικές ασφάλειας ψηφιακών στοιχείων

Αρχικά, η ανάρτηση ιστολογίου αφορά το έργο "V2B: Δημιουργία ευκαιριών NFT στο Metaverse για Εκπαιδευόμενους ΕΕΚ Τέχνης" με χρηματοδότηση από την ΕΕ, με αναφορά έργου 2022-1-DE02-KA210-VET-000080828. Συντονισμός από την L4Y Learning for Youth GmbH με τη συνεργασία των...

Έξυπνο συμβόλαιο

Έξυπνο συμβόλαιο

Καλώς ήρθατε στο άρθρο μας για το " Έξυπνο Συμβόλαιο". Αρχικά, αυτή η ανάρτηση αφορά το έργο "V2B: Δημιουργία ευκαιριών NFT στο Metaverse για Εκπαιδευόμενους ΕΕΚ Τέχνης" (αρ. αναφοράς: 2022-1-DE02-KA210-VET-000080828), με συντονισμό από την L4Y Learning for Youth GmbH...

Ασφαλείς συναλλαγές Blockchain: Βασικές στρατηγικές

Ασφαλείς συναλλαγές Blockchain: Βασικές στρατηγικές

Η ανάρτηση ιστολογίου αφορά το ευρωπαϊκό έργο "V2B: Δημιουργία ευκαιριών NFT στο Metaverse για Εκπαιδευόμενους ΕΕΚ Τέχνης" (αριθμός αναφοράς: 2022-1-DE02-KA210-VET-000080828). Συντονισμός από την L4Y Learning for Youth GmbH σε συνεργασία με την Adana Cukurova Guzel...