Αρχικά, η ανάρτηση ιστολογίου αφορά το έργο “V2B: Δημιουργία ευκαιριών NFT στο Metaverse για Εκπαιδευόμενους ΕΕΚ Τέχνης” με χρηματοδότηση από την ΕΕ, με αναφορά έργου 2022-1-DE02-KA210-VET-000080828. Συντονισμός από την L4Y Learning for Youth GmbH με τη συνεργασία των Adana Cukurova Guzel Sanatlar και EMC Services Ltd για τις “Στρατηγικές Ασφάλειας Ψηφιακών Περιουσιακών Στοιχείων”. Πρώτα από όλα, αναλύουμε τη σημασία και την έννοια της ψηφιακής ταυτότητας, εξετάζοντας την ιστορία και τα χαρακτηριστικά της. Στη συνέχεια, αναφέρουμε τις απειλές στο ψηφιακό περιβάλλον και παρέχουμε προφυλάξεις και στρατηγικές για την προστασία των περιουσιακών στοιχείων. Επιπλέον, εξηγούμε τα πλεονεκτήματα και τους κινδύνους της τεχνολογίας blockchain σε σχέση με την ασφάλεια. Συνεπώς, προτείνουμε τεχνικές άμυνας για την ασφαλή διαχείριση ψηφιακών περιουσιακών στοιχείων. Ο στόχος είναι, αφενός, η ευαισθητοποίηση του κοινού για την ασφάλεια της ψηφιακής ταυτότητας και, αφετέρου, η προώθηση της κατανόησης για τις απειλές. Περισσότερες πληροφορίες εδώ!

Table of Contents

Τι είναι η Ψηφιακή Ταυτότητα; Ποια είναι η ιστορία και τα χαρακτηριστικά του;

Γενικά, η ψηφιακή ταυτότητα δίνει τη δυνατότητα σε ένα άτομο ή έναν οργανισμό να αναγνωριστεί στο ψηφιακό περιβάλλον. Οι ψηφιακές ταυτότητες είναι μια ηλεκτρονική διαδικασία αναγνώρισης που βοηθά τους ανθρώπους για αναγνώριση ποιοι είναι στον ψηφιακό κόσμο. Επίσης, η ψηφιακή ταυτότητα συνιστά μια ολοκληρωμένη ψηφιακή αναπαράσταση, με περίληψη διαφόρων ταυτοτήτων βάσει κατοχής από άτομα ή οργανισμούς.Η έννοια της ψηφιακής ταυτότητας, η οποία είναι μία από τις πιο μοντέρνες έννοιες σήμερα. Με την αυξανόμενη ψηφιοποίηση, υπάρχει ανάγκη οι ταυτότητες της πραγματικής ζωής να γίνουν ψηφιακές. Γενικά, η ιστορία των ψηφιακών ταυτοτήτων πηγαίνει πίσω 30 χρόνια. Η χρήση της μετρά 30 χρόνια από τη γέννηση του σύγχρονου διαδικτύου. Ωστόσο, με την αυξανόμενη ψηφιοποίηση των πραγματικών συναλλαγών, το ενδιαφέρον για αυτές έχει επίσης αυξηθεί. Αν και δεν υπάρχει ακόμη ένας τυπικός ορισμός της ψηφιακής ταυτότητας, σχεδόν όλοι οι ορισμοί έχουν βάση στις ακόλουθες βασικές έννοιες:

Στρατηγικές ασφάλειας ψηφιακών στοιχείων: Ορισμός ψηφιακής ταυτότητας

Αρχικά, η ψηφιακή ταυτότητα αφορά την ηλεκτρονική αναπαράσταση και τεκμηρίωση ενός ατόμου. Επίσης, κάθε ψηφιακό αναγνωριστικό έχει σχέση με ένα μοναδικό άτομο είναι μια συλλογή επαληθευμένων και αποθηκευμένων χαρακτηριστικών. Τα ψηφιοποιημένα αναγνωριστικά έχουν ανταπόκριση στην αναγνώριση κατά την πρόσβαση σε διαδικτυακές υπηρεσίες ή στο αίτημα ταυτότητας οποιασδήποτε ψηφιακής συναλλαγής. Όπως και στον πραγματικό κόσμο, τα ψηφιακά αναγνωριστικά έχουν ένα σύνολο κανόνων έτσι η ψηφιακή ταυτότητα πρέπει να είναι προσωπική. Παρομοίως, τα δικαιώματα πρόσβασης και χρήσης ανήκουν μόνο στο άτομο στο οποίο ανήκουν. Η ψηφιακή ταυτότητα πρέπει να είναι επαναχρησιμοποιήσιμη. Εν ολίγοις, θα πρέπει να είναι δυνατή η χρήση της ίδιας ψηφιακής ταυτότητας όποτε χρειάζεται. Η χρήση ψηφιακής ταυτότητας είναι προσβάσιμη ανά πάσα στιγμή χωρίς καμία απαίτηση οποιαδήποτε τεχνική εμπειρογνωμοσύνη. Οι ψηφιακές ταυτότητες πρέπει να μπορούν να εκτελούν ορισμένες ενέργειες και να εκπληρώνουν στόχους.

Στρατηγικές ασφάλειας ψηφιακών στοιχείων: Προσδιορισμός χαρακτηριστικών για τη δημιουργία μιας ψηφιακής ταυτότητας

Όνομα, ημερομηνία γέννησης και άλλα προσωπικά στοιχεία. Διαπιστευτήρια σύνδεσης για πρόσβαση σε ορισμένες διαδικτυακές υπηρεσίες, Διευθύνσεις ηλεκτρονικού ταχυδρομείου, Αριθμοί διαβατηρίου και Αριθμοί Κοινωνικής Ασφάλισης Κινήσεις. Προγράμματος περιήγησης και δραστηριότητες διαδικτυακής αναζήτησης Online αγορές και συναφείς δραστηριότητες

Στρατηγικές ασφάλειας ψηφιακών στοιχείων: Τι είναι ένα ψηφιακό στοιχείο; Ποια είναι η ιστορία και τα χαρακτηριστικά του;

Ένα ψηφιακό περιουσιακό στοιχείο χρησιμεύει ως ταυτότητας, επιτρέποντας σε ένα άτομο ή έναν οργανισμό να είναι αναγνωρίσιμο στο ψηφιακό περιβάλλον. Επίσης, τα ψηφιακά περιουσιακά στοιχεία είναι μέσα συναλλαγών που δημιουργούνται, αποθηκεύονται και μεταφέρονται ηλεκτρονικά. Η ιστορία των ψηφιακών περιουσιακών στοιχείων χρονολογείται πριν από 30 χρόνια. Η χρήση ψηφιακών στοιχείων σε διάφορους τομείς έχει αυξητική τάση. Τα κύρια χαρακτηριστικά των ψηφιακών στοιχείων είναι τα εξής:

-Τα ψηφιακά περιουσιακά στοιχεία υπάρχουν σε ψηφιακή μορφή και δεν έχουν ισοδύναμα σε φυσική μορφή.

-Οι παραγωγοί δημιουργούν και χρησιμοποιούν ψηφιακά στοιχεία με πιο οικονομικά αποδοτικό τρόπο, εξαλείφοντας την ανάγκη για φυσική παραγωγή.

-Τα ψηφιακά περιουσιακά στοιχεία μπορούν να υπάρχουν τόσο σε αποκεντρωμένη όσο και σε συγκεντρωτική μορφή.

-Οι μεταγραφές τους είναι πιο γρήγορες. Είναι, επίσης, πιο εύκολο η μεταφορά τους διεθνώς. Μπορείτε να μεταφέρετε την αξία των ψηφιακών στοιχείων.

Στρατηγικές ασφάλειας ψηφιακών περιουσιακών στοιχείων: Ποιες είναι οι πιθανές απειλές για τα ψηφιακά μας στοιχεία και την ταυτότητά μας;

Πιθανές απειλές για τα ψηφιακά σας στοιχεία και την ταυτότητά σας μπορεί να περιλαμβάνουν:

Ηλεκτρονικό Ψάρεμα

Οι επιθέσεις phishing συμβαίνουν όταν κάποιος χρησιμοποιεί ψεύτικους ιστότοπους ή email για να κλέψει προσωπικά στοιχεία. Επίσης, οι phishers εκμεταλλεύονται email, διαφημίσεις ή ψεύτικες ιστοσελίδες που μοιάζουν με τις πραγματικές. Παράδειγμα, το ενδεχόμενο λήψης email από την τράπεζά σας ζητώντας επιβεβαίωση του αριθμού του τραπεζικού λογαριασμού. Στους ιστότοποι phishing υπάρχει ζήτηση για προσωπικά δεδομένα όπως ονόματα χρηστών, κωδικούς πρόσβασης, αριθμούς ταυτότητας, αριθμούς τραπεζικών λογαριασμών, PIN. Το κακόβουλο λογισμικό απειλεί την ψηφιακή ασφάλεια εγκαθιστώντας παράνομα προγράμματα στον υπολογιστή σας. Τέλος, μετά την εγκατάσταση, μπορεί να αποκτήσει πρόσβαση στα δεδομένα σας ή να ελέγχει το σύστημά σας. Οι κακόβουλες προθέσεις περιλαμβάνουν κλοπή δεδομένων, ελέγχους συσκευής και διατάραξη της λειτουργίας.

Κοινωνική μηχανική

Αυτό περιλαμβάνει έναν εισβολέα που σας χειραγωγεί για να σας πείσει να αποκαλύψετε προσωπικές πληροφορίες. Για παράδειγμα: Ένας εισβολέας κάνει κλήση στον αριθμό εξυπηρέτησης πελατών μιας τράπεζας και προσδιορίζει τον εαυτό του ως εκπρόσωπο εξυπηρέτησης πελατών με προσπάθεια για το διαμοιρασμό προσωπικών πληροφοριών. Επιπρόσθετα, μπορεί να στείλει ένα email, παρουσιάζοντας τον εαυτό του ως στενό φίλο ή μέλος της οικογένειας και να ζητήσει χρήματα από εσάς. Επίσης, μπορεί να δημιουργήσει έναν ιστότοπο, μεταμφιεσμένος σε νόμιμο οργανισμό και στη συνέχεια να σας πείσει να αποκαλύψετε προσωπικά στοιχεία.

Σπάσιμο κωδικού πρόσβασης

Αρχικά, περιλαμβάνει επιθέσεις όπου οι εισβολείς σπάνε τον κωδικό πρόσβασης για την απόκτηση πρόσβασης στον λογαριασμό σας. Επίσης, περιλαμβάνουν επιθέσεις ωμής βίας, ψεκασμού κωδικών πρόσβασης, κατακερματισμού κρακ και ουράνιου τόξου πίνακα. Στις επιθέσεις ωμής βίας, οι εισβολείς δοκιμάζουν συστηματικά πιθανούς συνδυασμούς κωδικών πρόσβασης. Οι επιθέσεις ψεκασμού κωδικών πρόσβασης δοκιμάζουν ευρέως χρησιμοποιούμενους κοινούς κωδικούς. Επίσης, οι επιθέσεις κατακερματισμού με εγχείρημα την αποκρυπτογράφηση κωδικών πρόσβασης από τιμές κατακερματισμού. Τέλος, οι επιθέσεις του ουράνιου τόξου πίνακα κάνουν χρήση προ-υπολογισμένων τιμών κατακερματισμού για την αποκρυπτογράφηση του κωδικού πρόσβασης. Τέλος, αυτές οι περιπτώσεις δείχνουν τις τακτικές που κάνουν χρήση οι κακόβουλοι παράγοντες για την επαπειλή της ψηφιακής ασφάλειας.

Επιθέσεις δικτύου

Αρχικά, περιλαμβάνει επιθέσεις στο δίκτυο ή τη συσκευή σας. Οι επιθέσεις δικτύου αποτελούν σκόπιμες και βλαβερές ενέργειες εναντίον συστημάτων υπολογιστών, υποδομών δικτύου, και συνδεδεμένων συσκευών. Μεταξύ των επιτεθέντων μπορούν να είναι χάκερ, εγκληματίες του κυβερνοχώρου, κρατικοί χορηγοί ή κακόβουλα άτομα. Τέλος, αυτές οι επιθέσεις οδηγο΄ύν σε κλοπή πληροφοριών, απενεργοποίηση συστημάτων, χειραγώγηση δεδομένων, διακοπή υπηρεσιών και παραβίαση του απορρήτου. Παραδείγματα επιθέσεων δικτύου περιλαμβάνουν τα ακόλουθα:

DDoS (Distributed Denial of Service) Attacks: Καταναλώνει πόρους δικτύου και δημιουργεί διακοπή της υπηρεσίας κατευθύνοντας την κίνηση από πολλαπλές πηγές στο σύστημα προορισμού.

Man-in-the-Middle : Παρεμβαίνει μεταξύ δύο μερών για την εμπλοκή στην επικοινωνία και παρακολούθηση, χειρίζεται ή παρακολουθεί δεδομένα.

ARP (Address Resolution Protocol) Poisoning Attacks: Διακόπτει ή ανακατευθύνει την επικοινωνία της συσκευής-στόχου χειραγωγώντας τον πίνακα ARP στο δίκτυο.

Rogue AP (Rogue Access Point) Attacks :Καταγράφει ή χειρίζεται την κυκλοφορία δικτύου των χρηστών δημιουργώντας ένα τεχνητό σημείο πρόσβασης.

VLAN Hopping Attacks: Σκοπεύει να παρακάμψει τα τείχη προστασίας περνώντας κίνηση VLAN σε εικονικά δίκτυα χωρίς εξουσιοδότηση.

Botnet Attacks : Επιτίθεται σε συστήματα-στόχους ή εκτελεί κακόβουλες λειτουργίες με ένα δίκτυο bot που αποτελείται από πολλούς υπολογιστές.

Φυσική κλοπή

Αρχικά, περιλαμβάνει έναν εισβολέα που κλέβει τις συσκευές σας ή άλλα ψηφιακά στοιχεία.

Στρατηγικές ασφάλειας ψηφιακών περιουσιακών στοιχείων: Ποιες είναι οι αμυντικές τεχνικές για την ανάπτυξη ενάντια σε αυτές τις απειλές;

Οι πιθανές απειλές για τα ψηφιακά σας στοιχεία και τις τεχνικές ταυτότητας και άμυνας για την ανάπτυξη εναντίον τους περιλαμβάνουν:

Ηλεκτρονικό Ψάρεμα

Αυτό περιλαμβάνει έναν εισβολέα που κλέβει τα προσωπικά σας στοιχεία χρησιμοποιώντας έναν ψεύτικο ιστότοπο ή ένα email. Για προστασία από αυτού του είδους τις επιθέσεις, σωστή ανάγνωση email και μην κάνετε κλικ σε συνδέσμους από άγνωστες πηγές. Επίσης, σωστή προστασία των λογαριασμών με χρήση ισχυρών κωδικών πρόσβασης και χρ΄ήση ελέγχου ταυτότητας δύο παραγόντων. Δημιουργώντας ισχυρούς κωδικούς πρόσβασης, μπορείτε να αποτρέψετε την πρόσβαση άλλων στο λογαριασμό σας. Ο ασφαλέστερος και ευκολότερος τρόπος για να δημιουργήσετε ισχυρούς κωδικούς πρόσβασης είναι να αφήσετε το Chrome να προτείνει κωδικούς πρόσβασης για εσάς. Εάν θέλετε να δημιουργήσετε τον δικό σας κωδικό πρόσβασης, λάβετε υπόψη τα εξής σημεία:

Στρατηγικές ασφάλειας ψηφιακών στοιχείων: Για να δημιουργήσετε τον δικό σας κωδικό πρόσβασης…

Η χρήση ενός μοναδικού κωδικού πρόσβασης για κάθε λογαριασμό είναι απαραίτητη για την ασφάλειά σας. Η επαναχρησιμοποίηση κωδικών μπορεί να έχει σοβαρές συνέπειες. Ένας μη εξουσιοδοτημένος χρήστης που αποκτά πρόσβαση σε έναν από τους λογαριασμούς σας μπορεί να αναλάβει τον έλεγχο του email, των κοινωνικών μέσων ή ακόμα και των οικονομικών σας λογαριασμών. Για την αντιμετώπιση αυτών των κινδύνων, χρήση διαφορετικών κωδικών για κάθε λογαριασμό. Εκμετάλλευση τεχνικών για την ασφαλή αποθήκευση, οργάνωση και προστασία των κωδικών πρόσβασής σας, για την αποτελεσματική τους διαχείριση. Χρήση μεγάλων και αξέχαστους κωδικούς πρόσβασης και αποτροπή χρήση απλών λέξεων, κοινών φράσεων ή αναγνωρίσιμων μοτίβων. Αναβάθμιση της ασφάλεια σας με απίτηση τουλάχιστον 12 χαρακτήρων στον κωδικό πρόσβασής σας και αποφυγή της χρήσης πληροφοριών για εύκολο εντοπισμό.

Κακόβουλο λογισμικό

Περιλαμβάνει την εγκατάσταση κακόβουλου λογισμικού στον υπολογιστή σας από έναν εισβολέα και για να προστατεύσετε τη συσκευή σας από τέτοιες επιθέσεις, είναι σημαντικό να χρησιμοποιείτε λογισμικό προστασίας από ιούς και να ενημερώνετε τακτικά το λογισμικό σας.

Κοινωνική μηχανική

Περόληψη έναν εισβολέα για χειραγώηση και πειθώ αποκάλυψης προσωπικών σας στοιχεία και την αντιμετώπιση αυτού του είδους επίθεσης, είναι σημαντικό η προσεχτική ανάγνωση ηνύματα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου από άγνωστες πηγές και η αποφυγή ανάγνωσης ύποπτων μηνύματων.

Σπάσιμο κωδικού πρόσβασης

Συνεπάγεται την πρόσβαση ενός εισβολέα στον λογαριασμό σας σπάζοντας τον κωδικό πρόσβασής σας, επομένως την άμυνα έναντι αυτού του τύπου επίθεσης, είναι σημαντικό η προστασία του λογαριασμούς σας με χρήση ισχυρών κωδικών πρόσβασης και εφαρμογή ελέγχου ταυτότητας δύο παραγόντων.

Επιθέσεις δικτύου

Ένας εισβολέα με απευθείας επίθεση στο δίκτυο ή τη συσκευή σας και για την προστασία ε από αυτού του είδους την επίθεση, είναι απαραίτητη η προστασία των συσκευών σας με τη χρήση ενός ασφαλούς δικτύου και με εφαρμογή των τειχών προστασίας στο δίκτυό σας.

Φυσική κλοπή

Αρχικά, περιλαμβάνει έναν εισβολέα που κλέβει τις συσκευές σας ή άλλα ψηφιακά στοιχεία, επομένως είναι σημαντικό να λαμβάνετε μέτρα φυσικής ασφάλειας έναντι αυτού του τύπου επίθεσης για να κρατάτε τις συσκευές σας ασφαλείς.

Στρατηγικές ασφάλειας ψηφιακών περιουσιακών στοιχείων: Πιθανές απειλές για Blockchain Assets και αμυντικές τεχνικές ανάπτυξης

Καθώς η τεχνολογία blockchain είναι αποκεντρωμένη, ενέχει ορισμένους κινδύνους ασφαλείας. Πιθανές απειλές για περιουσιακά στοιχεία blockchain θα μπορούσαν να είναι οι ακόλουθες:

51% επίθεση

Μια επίθεση 51% από τον εισβολέα έχει πάνω από 51% της υπολογιστικής ισχύος για τον έλεγχο συναλλαγών στο blockchain. Αυτή η επίθεση μπορεί να αλλάξει τη δομή της αλυσίδας μπλοκ και να καταλήξει σε διπλή δαπάνη κρυπτονομισμάτων. Πολλά δίκτυα blockchain είναι ευάλωτα σε αυτήν τη μορφή επίθεσης, καθώς ένας εισβολέας μπορεί να κερδίσει τον έλεγχο των συναλλαγών και να επιταχύνει την κατάρρευση του δικτύου. Για να αποτρέψετε μια επίθεση 51%, είναι αναγκαίο να υιοθετήσετε τεχνικές άμυνας, όπως αύξηση του κατακερματισμού στο blockchain και αυστηρή επαλήθευση της νομιμότητας των συναλλαγών. Αυτά τα μέτρα βοηθούν στην προστασία της ακεραιότητας του δικτύου και αποτρέπουν την κατάχρηση της εξουσίας στο blockchain.

Επίθεση DoS (Denial of Service).

Αυτό σημαίνει ότι ένας εισβολέας υπερφορτώνει το blockchain και επιβραδύνει ή σταματά τις συναλλαγές. Παράλληλα, μια επίθεση άρνησης υπηρεσίας (DoS), ένας τύπος επίθεσης στον κυβερνοχώρο, συμβαίνει όταν ένας εισβολέας διακόπτει τα συστήματα υπολογιστών ή τους πόρους δικτύου, εμποδίζοντας προσωρινά ή μόνιμα την πρόσβαση των χρηστών. Αυτές οι επιθέσεις περιλαμβάνουν συντριβή του συστήματος στόχου με υπερβολικά αιτήματα, εξαντλώντας τους πόρους του δικτύου του. Οι συνέπειες μπορεί να είναι σοβαρές, καθιστώντας ενδεχομένως το σύστημα ανίκανο να χειριστεί νόμιμες αιτήσεις. Για να μετριαστεί ο αντίκτυπος των επιθέσεων DoS, έχουν αναπτυχθεί διάφορες τεχνικές άμυνας, συμπεριλαμβανομένης της αύξησης του hash rate του blockchain, της στενής παρακολούθησης των συναλλαγών blockchain και της διεξοδικής επαλήθευσης των συναλλαγών blockchain. Η εφαρμογή αυτών των προληπτικών μέτρων μπορεί να μετριάσει τις αρνητικές επιπτώσεις των επιθέσεων DoS, διασφαλίζοντας την ακεραιότητα των ψηφιακών συστημάτων.

Επίθεση Sybil

Αυτό σημαίνει ότι ένας εισβολέας για να δημιουργήσει πολλούς λογαριασμούς στο blockchain, επιτρέποντάς του να πάρει τον έλεγχο. Μια επίθεση Sybil έχει στόχο πολλαπλές πλαστές ταυτότητες για να παραπλανήσει άλλους χρήστες στο δίκτυο. Αυτός ο τύπος επίθεσης μπορεί να διαταράξει τη λειτουργία του δικτύου και να θέσει σε κίνδυνο την ασφάλεια του δικτύου. Οι τεχνικές άμυνας ενάντια στις επιθέσεις Sybil μπορούν να περιλαμβάνουν την αύξηση του ρυθμού κατακερματισμού στο blockchain, την παρακολούθηση συναλλαγών στο blockchain και την επαλήθευση συναλλαγών στο blockchain

Στρατηγικές ασφάλειας ψηφιακών στοιχείων: ευπάθειες έξυπνων συμβολαίων

Τα έξυπνα συμβόλαια εκτέλεσης στο blockchain έχουν ορισμένα τρωτά σημεία που μπορούν να χρησιμοποιηθούν για κακόβουλους σκοπούς. Αυτά τα τρωτά σημεία, που προέρχονται από σφάλματα λογισμικού σε έξυπνα συμβόλαια, είναι ιδιαίτερα ανησυχητικά. Προκύπτουν λόγω σφαλμάτων στον κώδικα των έξυπνων συμβολαίων, τα οποία με τη σειρά τους μπορούν να επηρεάσουν την ορθή λειτουργία αυτών των συμβολαίων. Επίσης, οι εγγενείς ευπάθειες στα έξυπνα συμβόλαια μπορούν να προκαλέσουν διάφορους τύπους επιθέσεων, καθεμία από τις οποίες έχει τη δυνατότητα να θέσει σε κίνδυνο την ακεραιότητα και τη λειτουργικότητα αυτών των συμβολαίων. Τέλος, μια τέτοια προσέγγιση περιλαμβάνει τη σχολαστική δημιουργία και τον αυστηρό έλεγχο του κώδικα των έξυπνων συμβολαίων για να διασφαλιστεί η ορθότητα και η στιβαρότητά τους.

Malware

Το κακόβουλο λογισμικό κάνει χρήση για τη χειραγώγηση ή την κλοπή συναλλαγών στο blockchain. Η αναγνώριση της σημασίας του αντίκτυπου του κακόβουλου λογισμικού στο blockchain είναι ζωτικής σημασίας για τη διατήρηση της ασφάλειάς του. Οι πιθανές συνέπειες της εμπλοκής του κακόβουλου λογισμικού στην παραβίαση των συναλλαγών blockchain είναι σημαντικές. Επομένως, μια τέτοια επίθεση έχει την ικανότητα όχι μόνο τη διατάραξη της απρόσκοπτης λειτουργίας του blockchain αλλά ως αποτέλεσμα τον κίνδυνο και την ακεραιότητα των συναλλαγών. Για την αντιμετώπιση αυτών των απειλών, είναι απαραίτητες αμυντικές τεχνικές για την τεχνολογία blockchain. Δηλαδ΄ή, αυτά τα μέτρα μπορεί να περιλαμβάνουν στρατηγικές όπως η αύξηση του ποσοστού κατακερματισμού στο blockchain καθώς και τη στενή παρακολούθηση των συναλλαγών που διασχίζουν το blockchain ΄σοο και τη σχολαστική επαλήθευση της αυθεντικότητας των συναλλαγών σε αυτήν την καινοτόμο πλατφόρμα.

Στρατηγικές ασφάλειας ψηφιακών περιουσιακών στοιχείων: Τεχνικές άμυνας ανάπτυξης για την τεχνολογία blockchain

  1. Χρήση ισχυρών κωδικών πρόσβασης και αλλαγή τους τακτικά. 2. Δηλαδή, η χρήση ελέγχου ταυτότητας δύο παραγόντων όποτε είναι δυνατόν. 3. Διατήρηση του λογισμικού σας ενημερωμένο. 4. Χρήση λογισμικού προστασίας από ιούς και διατήρηση ενημερωμένου. 5. Προσοχή στην ανάγνωση και τα επισυναπτόμενα σε ενα email ή κάνοντας κλικ σε συνδέσμους από άγνωστες πηγές. 6. Χρήση VPN κατά τη σύνδεση σε σε δημόσια δίκτυα Wi-Fi. 7. Προσοχή στις κοινοποιήσεις στα social media. 8. Δημιουργία τακτικών αντιγράφων σφαλείας των δεδομένων σας σε έναν εξωτερικό σκληρό δίσκο ή υπηρεσία αποθήκευσης cloud. 9. Παρακολούθηση τους λογαριασμούς σας για ύποπτη δραστηριότητα.

Στρατηγικές Ασφάλειας Ψηφιακών Περιουσιακών Στοιχείων: Συμπέρασμα

Γενικά, σε αυτό το άρθρο, έχουμε διερευνήσει εκτενώς τον ορισμό, το ιστορικό πλαίσιο και την εξέλιξη της ψηφιακής ταυτότητας και των ψηφιακών στοιχείων. Στη συνέχεια, εμβαθύνουμε στις πιθανές απειλές σε σχέση με την προστασία της ψηφιακής μας ταυτότητας και των περιουσιακών μας στοιχείων και ως αποτέλεσμα σε αυτές τις προκλήσεις, εξερευνούμε μια ποικιλία τεχνικών άμυνας για τον αποτελεσματικό μετριασμό αυτών των απειλών. Συνοψίζοντας, έχουμε περιγράψει συγκεκριμένα πιθανές απειλές και μηχανισμούς άμυνας μοναδικούς στον τομέα του blockchain. Ο απώτερος στόχος μας είναι να αυξήσουμε την ευαισθητοποίηση του κοινού-στόχου μας – που περιλαμβάνει χρήστες του Διαδικτύου και ιδιοκτήτες ψηφιακών περιουσιακών στοιχείων. Μέσω αυτής της αυξημένης συνειδητοποίησης, φιλοδοξούμε για υποκίνηση αλλαγών συμπεριφοράς για την ενδυνάμωση των ατόμων κατά την πλοήγηση να σε πιθανές προκλήσεις με δεξιότητα. Τέλος, με τη μετάδοση αυτής της γνώσης, ελπίζουμε στην προωθήση μιας προληπτικής προσέγγισης για τη διασφάλιση της ασφάλειας σε αυτό το συνεχώς εξελισσόμενο ψηφιακό τοπίο Ευχαριστώ!

Other Posts.

Οδηγός δημιουργίας εσόδων NFT

Οδηγός δημιουργίας εσόδων NFT

Η ανάρτηση αφορά το χρηματοδοτούμενο από την ΕΕ έργο «V2B: Δημιουργία Ευκαιριών NFT στο Metaverse για Εκπαιδευόμενους ΕΕΚ Τέχνης» με αριθμό αναφοράς 2022-1-DE02-KA210-VET-000080828. Ο συντονισμός του ε΄ργου είναι από την L4Y Learning for Youth GmbH και συνεργάζεται με...

Voxedit: Mοναδικά αντικείμενα παιχνιδιού NFT για το Metaverse

Voxedit: Mοναδικά αντικείμενα παιχνιδιού NFT για το Metaverse

Δημιουργήσαμε αυτήν την ανάρτηση ιστολογίου για το χρηματοδοτούμενο από την ΕΕ έργο «Voxedit Crafting Unique NFT Game Items for the Metaverse» με αριθμό αναφοράς έργου 2022-1-DE02-KA210-VET-000080828. Συντονίζεται από την L4Y Learning for Youth GmbH σε συνεργασία με...

Σχεδιασμός και δημιουργία NFT

Σχεδιασμός και δημιουργία NFT

Καλωσορίσατε στον οδηγό μας για το έργο χρηματοδοτούμενο από την ΕΕ «Σχεδιασμός και Δημιουργία Φορητών Συσκευών NFT με το VoxEdit» με αριθμό αναφοράς 2022-1-DE02-KA210-VET-000080828! Η L4Y Learning for Youth GmbH, σε συνεργασία με την Adana Cukurova Guzel Sanatlar και...

NFT Avatars με VoxEdit: Ένας οδηγός βήμα προς βήμα

NFT Avatars με VoxEdit: Ένας οδηγός βήμα προς βήμα

Σας ενδιαφέρει να δημιουργήσετε τα δικά σας avatar NFT για το metaverse; Αναζητάτε ένα δωρεάν και εύχρηστο εργαλείο για σχεδίαση, ζωντάνευση και εξαγωγή των δημιουργιών σας voxel; Αν ναι, αυτή η ανάρτηση στο ιστολόγιο είναι ιδανική για εσάς. Αρχικά, σας δείχνουμε τη...

Η Επανάσταση του Web3.0

Η Επανάσταση του Web3.0

Δημιουργήσαμε αυτήν την ανάρτηση ιστολογίου για το χρηματοδοτούμενο από την ΕΕ έργο «V2B: Δημιουργία ευκαιριών NFT στο Metaverse για Εκπαιδευόμενους ΕΕΚ Τέχνης» με αριθμό αναφοράς 2022-1-DE02-KA210-VET-000080828. Συντονισμός από την L4Y Learning for Youth GmbH σε...

NFTs στο Metaverse: Ευκαιρίες και Προκλήσεις

NFTs στο Metaverse: Ευκαιρίες και Προκλήσεις

Αρχικά, δημιουργήσαμε την ανάρτηση ιστολογίου για το χρηματοδοτούμενο από την ΕΕ έργο «V2B: Δημιουργία ευκαιριών NFT στο Metaverse για Εκπαιδευόμενους ΕΕΚ Τέχνης» με αριθμό αναφοράς 2022-1-DE02-KA210-VET-000080828. Συντονισμός από την L4Y Learning for Youth GmbH σε...

Συμβουλές πρόληψης απάτης

Συμβουλές πρόληψης απάτης

Καλώς ήρθατε στον οδηγό μας για τις Συμβουλές πρόληψης απάτης στο Blockchain. Αρχικ΄ά, σε αυτό το ιστολόγιο, εξετάζουμε στρατηγικές και ιδέες για να σας βοηθήσουμε να προστατεύσετε τον εαυτό σας από απάτες και απάτες στον κόσμο του blockchain. Δημιουργήσαμε αυτό το...

Έξυπνο συμβόλαιο

Έξυπνο συμβόλαιο

Καλώς ήρθατε στο άρθρο μας για το " Έξυπνο Συμβόλαιο". Αρχικά, αυτή η ανάρτηση αφορά το έργο "V2B: Δημιουργία ευκαιριών NFT στο Metaverse για Εκπαιδευόμενους ΕΕΚ Τέχνης" (αρ. αναφοράς: 2022-1-DE02-KA210-VET-000080828), με συντονισμό από την L4Y Learning for Youth GmbH...

Ασφαλείς συναλλαγές Blockchain: Βασικές στρατηγικές

Ασφαλείς συναλλαγές Blockchain: Βασικές στρατηγικές

Η ανάρτηση ιστολογίου αφορά το ευρωπαϊκό έργο "V2B: Δημιουργία ευκαιριών NFT στο Metaverse για Εκπαιδευόμενους ΕΕΚ Τέχνης" (αριθμός αναφοράς: 2022-1-DE02-KA210-VET-000080828). Συντονισμός από την L4Y Learning for Youth GmbH σε συνεργασία με την Adana Cukurova Guzel...

Ασφάλεια του Blockchain: Ανησυχίες

Ασφάλεια του Blockchain: Ανησυχίες

Αυτή η ανάρτηση αφορά το έργο «V2B: Δημιουργία ευκαιριών NFT στο Metaverse για Εκπαιδευόμενους ΕΕΚ Τέχνης», χρηματοδοτούμενο από την Ευρωπαϊκή Ένωση (2022-1-DE02-KA210-VET-000080828). Αρχικ΄ά, το έργο, υπό την καθοδήγηση της L4Y Learning for Youth GmbH και σε...