Σας ενδιαφέρει να δημιουργήσετε τα δικά σας avatar NFT για το metaverse; Αναζητάτε ένα δωρεάν και εύχρηστο εργαλείο για σχεδίαση, ζωντάνευση και εξαγωγή των δημιουργιών σας voxel; Αν ναι, αυτή η ανάρτηση στο ιστολόγιο είναι ιδανική για εσάς. Αρχικά, σας δείχνουμε τη δημιουργία avatars NFT με το VoxEdit, ένα πρόγραμμα επεξεργασίας voxel από την ομάδα The Sandbox. Tο χρηματοδοτούμενο από την ΕΕ έργο «V2B: Δημιουργία ευκαιριών NFT στο Metaverse για Εκπαιδευόμενους ΕΕΚ Τέχνης» με αριθμό αναφοράς του έργου μας: 2022-1-DE02-KA210-VET-000080828, συντονίζεται από την L4Y Learning for Youth GmbH σε συνεργασία με την Adana Cukurova Guzel Sanatlar και την EMC Services Ltd, αυτή η ανάρτηση ιστολογίου «Δημιουργία Metaverse NFTs: Ένας οδηγός βήμα προς βήμα” χρησιμεύει ως μια συναρπαστική εισαγωγή. Εξερευνήστε την αρχική σελίδα του έργου για περισσότερες πληροφορίες. Μέχρι το τέλος αυτής της ανάρτησης, θα έχετε κατανοήσει τον τρόπο χρήσης του VoxEdit και τον τρόπο δημιουργίας των avatar NFT. Ας αρχίσουμε!

Table of Contents

NFT Avatars με VoxEdit: Μαθησιακοί Στόχοι

Μέχρι το τέλος αυτής της ενότητας, οι εκπαιδευόμενοι είναι σε θέση: Κατανοούν τον σκοπό και τις δυνατότητες του VoxEdit για τη δημιουργία και την κίνηση μοντέλων voxel και προσδιορίζουν τη σημασία του στον χώρο NFT. Επίσης, κάντε λήψη, εγκατάσταση και πλοήγηση στο VoxEdit για να ξεκινήσετε ένα νέο έργο, εστιάζοντας σε βασικά χαρακτηριστικά, όπως εργαλεία και χρώματα για τη δημιουργία μοντέλων. Δημιουργία και αποθ΄κευση των μοντέλα voxel με χρήση λειτουργιών όπως σκελετούς και βασικά καρέ στο VoxEdit. Επίσης, εξαγωγή των δημιουργημένων ή κινούμενων μοντέλα voxel από το VoxEdit και κατανόση της διαδικασία μετατροπής τους σε NFT, συμπεριλαμβανομένης της μεταφόρτωσης σε μια πλατφόρμα και της ρύθμισης της τιμολόγησης και της περιγραφής. Τέλος, σύνοψη των κρίσιμων βήματων για τη δημιουργία avatar NFT με τη χρήση VoxEdit και κατανόηση προαιρετικών τρόπων δοκιμής, κοινής χρήσης και προώθησης των NFT.

NFT Avatars με VoxEdit: Τι είναι το VoxEdit και γιατί να το χρησιμοποιήσετε για avatars NFT;

Το VoxEdit είναι λογισμικό τρισδιάστατης μοντελοποίησης και κινούμενων σχεδίων από την ομάδα Sandbox, ενσωματώνοντας blockchain για δημιουργία, προσαρμογή και κίνηση σχημάτων. Το κύριο χαρακτηριστικό του είναι η δημιουργία avatars NFT με voxels, τα οποία είναι μοναδικά και αδιαίρετα, βασισμένα σε blockchain για την απόδειξη ψηφιακής ιδιοκτησίας. Αυτά τα avatars κάνουν χρήση στο metaverse, αντικατοπτρίζοντας τον εαυτό σας ή τους χαρακτήρες σας. Το VoxEdit είναι εύχρηστο και ισχυρό, επιτρέποντας τη δημιουργία voxel μοντέλων από το μηδέν ή τη χρήση προτύπων. Επιπρόσθετα, μπορείτε να προσαρμόσετε τα μοντέλα σας με κόκκαλα και κορνίζες για δυναμικές κινήσεις. Μπορείτε επίσης να εξάγετε τα μοντέλα σας ως NFT για πώληση στην αγορά του The Sandbox ή άλλες πλατφόρμες metaverse. Το VoxEdit προσφέρει μια πλατφόρμα για δημιουργική έκφραση, εσόδων και συνεργασία σε κοινότητα καλλιτεχνών και παικτών. Κατεβάζουμε το δωρεάν ή εξερευνούμε την ακαδημία τους για εκπαίδευση και διαγωνισμούς!

NFT Avatars με VoxEdit: Πώς να κατεβάσετε και να εγκαταστήσετε το VoxEdit;

Σε αυτό το μέρος, θα σας δείξουμε πώς να κάνετε λήψη και εγκατάσταση του VoxEdit στον υπολογιστή σας με Windows ή Mac. Για τη λήψη και εγκατάσταση του VoxEdit:

NFT Avatars με VoxEdit: Μεταβείτε στον ιστότοπο του VoxEdit και κάντε κλικ στο κουμπί Λήψη τώρα.

Λήψη σελίδας του VoxEdit για Windows ή Mac. Κάντε κλικ στο “Λήψη VoxEdit”, επιλέγοντας τη σωστή έκδοση και περιμένοντας να ολοκληρωθεί η λήψη (περίπου 200 MB). Αναζήτηση του αρχείου στον φάκελο λήψεων και εκτέλεση του πρόγραμματος εγκατάστασης με διπλό κλικ. Πιθανόν να χρειάζεται άδεια για αλλαγές στη συσκευή σας. Ακολουθία των οδηγιών για να ολοκληρώσετε την εγκατάσταση, επιλέγοντας το φάκελο προορισμού και δημιουργώντας μια συντόμευση. Εκκίνηση του VoxEdit από το μενού έναρξης ή τη συντόμευση. Εισαγάγετε το email ή τον λογαριασμό The Sandbox για σύνδεση. Χρήση των λειτουργιών Modeller, Animator, και Block Editor για τη δημιουργία και επεξεργασία για τα μοντέλα voxel, καθώς και για τη δημιουργία και πώληση NFT στο The Sandbox.

NFT Avatars με το VoxEdit: Πώς να δημιουργήσετε ένα μοντέλο Voxel με το VoxEdit;

Τα μοντέλα Voxel είναι τρισδιάστατα μοντέλα κατασκευασμένα από μικρούς κύβους που ονομάζονται voxel, οι οποίοι είναι παρόμοιοι με τα pixel σε εικόνες 2D. Τα μοντέλα Voxel μπορούν να χρησιμοποιηθούν για τη δημιουργία παιχνιδιών, κινούμενων εικόνων, NFT και άλλων. Θα σας δείξουμε πώς να δημιουργήσετε ένα μοντέλο voxel με το VoxEdit σε εννέα εύκολα βήματα.

Βήμα 1: Εκκίνηση του VoxEdit και δημιουργία ενός νέου έργου

Μόλις γίνει εγκατάσταση το VoxEdit, θα δείτε την κύρια διεπαφή. Για να δημιουργήσετε ένα νέο έργο, κάντε κλικ στο κουμπί Νέο στην επάνω αριστερή γωνία. Κάνετε επιλογή για όνομα και μέγεθος για το έργο σας. Το μέγεθος καθορίζει πόσα voxels μπορείτε να χρησιμοποιήσετε στο μοντέλο σας. Για παράδειγμα, εάν επιλέξετε 32x32x32, θα έχετε έναν κύβο 32 voxel σε κάθε διάσταση. Μπορείτε επίσης να αλλάξετε το μέγεθος αργότερα εάν χρειάζεστε περισσότερα ή λιγότερα voxel.

Βήμα 2: Επιλέξτε ένα εργαλείο και ένα χρώμα

Στην αριστερή πλευρά της διεπαφής, θα βρείτε τη γραμμή εργαλείων για την επεξεργασία του μοντέλου σας. Το κύριο εργαλείο είναι το Pencil, που προσθέτει ή αφαιρεί voxel κάνοντας κλικ σε αυτά. Επίσης, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε το Brush για πολλαπλές αλλαγές voxel, τη Γραμμή για ευθείες γραμμές, το Σχήμα για γεωμετρικά σχήματα και το Μοτίβο για να γεμίσετε μια περιοχή με συγκεκριμένο μοτίβο voxel. Στη δεξιά πλευρά, υπάρχει η παλέτα χρωμάτων για την επιλογή χρωμάτων voxel. Μπορείτε να δημιουργήσετε προσαρμοσμένα χρώματα πατώντας “+” και προσαρμόζοντας τις τιμές RGB. Για την εφραμογή χρώματος, κάνετε επιλογή από την παλέτα και κάνετε χρήση ένα από τα εργαλεία από τη γραμμή εργαλείων.

Βήμα 3: Μοντελοποίηση του αντικειμένου σας

Τώρα που έχετε επιλέξει ένα εργαλείο και ένα χρώμα, μπορείτε να ξεκινήσετε τη μοντελοποίηση του αντικειμένου σας. Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε οποιαδήποτε εικόνα αναφοράς ή σκίτσο θέλετε ή απλώς να χρησιμοποιήσετε τη φαντασία σας. Για την μετακίνηση γύρω από το μοντέλο σας, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε τον τροχό του ποντικιού για μεγέθυνση ή σμίκρυνση και το δεξί κουμπί του ποντικιού για περιστροφή ή μετατόπιση. Μπορείτε επίσης να κάνετε χρ΄ήση των πλήκτρων βέλους ή τα πλήκτρα WASD για την μετακίνηση κατά μήκος των αξόνων X, Y και Z. Για να προσθέσετε voxel στο μοντέλο σας, απλώς κάντε κλικ σε ένα διάστημα με ένα από τα εργαλεία. Για την αφαίρεση voxel από το μοντέλο σας, πατάμε το πλήκτρο Ctrl και κάντε κλικ σε ένα υπάρχον voxel με ένα από τα εργαλεία. Μπορείτε επίσης να χρησιμοποιήσετε το εργαλείο Rubber/Eraser για να αφαιρέσετε voxel χωρίς να κρατάτε πατημένο κανένα πλήκτρο.

Βήμα 4: Αποθήκευση του μοντέλο σας

Η αποθήκευση με κλικ στο κουμπί Αποθήκευση στην επάνω αριστερή γωνία. Στη συνέχεια, κάνουμε επιλογή ονόματος και τοποθεσία για το αρχείο μοντέλου σας. Το αρχείο μοντέλου έχει επέκταση .vox και μπορεί να ανοίξει από το VoxEdit ή άλλα προγράμματα επεξεργασίας voxel.

Βήμα 5: Δημιουργία ενός σκελετού (προαιρετικό)

Για να ζωντανέψετε το μοντέλο σας αργότερα, πρέπει να δημιουργήσετε έναν σκελετό για αυτό. Ο σκελετός περιλαμβάνει ένα σύνολο οστών που καθορίζουν την κίνηση και τις παραμορφώσεις του μοντέλου σας. Για να τον δημιουργήσετε, ανοίξτε την καρτέλα Animator στην επάνω δεξιά γωνία της διεπαφής. Από εκεί, μπορείτε να προσθέσετε κόκαλα στο μοντέλο σας κάνοντας κλικ στο κουμπί Προσθήκη οστού. Για την μετακίνηση, περιστροφή κάνουμε χρήση των κουμπιών του ποντικιού. Για να συνδέσετε δύο οστά, επιλέξτε ένα και κάντε κλικ σε ένα άλλο κρατώντας πατημένο το πλήκτρο Shift. Μπορείτε να προσαρμόσετε τη γωνία άρθρωσης και να αντιστοιχίσετε voxel σε οστά, επιλέγοντας και κάνοντας κλικ ανάλογα. Για διαγραφή, επιλέγουμε και πατάμε Διαγραφή.

Βήμα 6: Αποθήκευση του σκελετού σας (προαιρετικό)

Όταν ολοκληρώσετε τη δημιουργία του σκελετού σας, κάνετε κλικ στο κουμπί Αποθήκευση στην επάνω αριστερή γωνία του παραθύρου. ΄΄Επειτα, επιλογή ονόματος και τοποθεσίας για το αρχείο σκελετού σας. Το αρχείο skeleton έχει επέκταση .skel και μπορείτε να το ανοίξετε από το VoxEdit ή άλλα προγράμματα επεξεργασίας voxel.

Βήμα 7: Δημιουργία κινούμενης εικόνας (προαιρετικό)

Για τη δημιουργία κίνησης στο μοντέλο σας, πρέπει η δημιουργία ενός κινούμενου σχεδίου, το οποίο είναι μια σειρά καρέ που δείχνουν τις αλλαγές στο μοντέλο σας με την πάροδο του χρόνου. Ανοίξτε την καρτέλα Animator στην επάνω δεξιά γωνία της διεπαφής. Στη συνέχεια, θα δείτε το ίδιο παράθυρο με ένα χρονοδιάγραμμα στο κάτω μέρος. Για να προσθέσετε ένα πλαίσιο, κάντε κλικ στο κουμπί Προσθήκη πλαισίου στην αριστερή πλευρά της γραμμής χρόνου. Μπορείτε να μετακινήσετε ή να διαγράψετε τα πλαίσια ανάλογα με τις ανάγκες σας. Για την επεξεργασία ενός πλαισίου, κάντε κλικ πάνω του. Στη συνέχεια, για την προεπισκόπιση της κινούμενης εικόνα, κάντε κλικ στο κουμπί Αναπαραγωγή στη δεξιά πλευρά της γραμμής χρόνου. Τέλος, ρύθμιση της ταχύτητα της κίνησης με το ρυθμιστικό κάτω από τη γραμμή χρόνου.

Βήμα 8: Αποθήκευση την κινούμενη εικόνα σας (προαιρετικό)

Όταν είστε ευχαριστημένοι με την κινούμενη εικόνα σας, κάνουμε απόθηκευση με κλικ στο κουμπί Αποθήκευση στην επάνω αριστερή γωνία του παραθύρου. Επιλογή όνοματος και μια τοποθεσία για το αρχείο κινουμένων σχεδίων σας. Το αρχείο κινούμενων εικόνων έχει επέκταση .anim και μπορεί να ανοίξει από το VoxEdit ή άλλους επεξεργαστές voxel.

Βήμα 9: Εξαγωγή του μοντέλου σας (προαιρετικό)

Για να χρησιμοποιήσετε το μοντέλο σας σε άλλες εφαρμογές ή πλατφόρμες, εξαγάγετέ το σε διαφορετική μορφή. Το VoxEdit υποστηρίζει εξαγωγή σε μορφές .obj, .gltf, .glb και .fbx, συμβατές με περισσότερο λογισμικό και μηχανές παιχνιδιών. Κάντε κλικ στο κουμπί Εξαγωγή στην επάνω αριστερή γωνία της διεπαφής για να ανοίξετε το παράθυρο επιλογών εξαγωγής. Επιλέξτε τη μορφή και τις επιλογές που επιθυμείτε, όπως είναι η περιεκτικότητα του σκελετού και των υφών. Κάντε κλικ στο κουμπί Εξαγωγή στο κάτω μέρος του παραθύρου και επιλέξτε όνομα και τοποθεσία για το αρχείο σας. Το VoxEdit θα δημιουργήσει το αρχείο με την επέκταση που επιλέξατε. Τώρα μπορείτε να χρησιμοποιήσετε το μοντέλο για δημιουργία παιχνιδιών, κινούμενων εικόνων, NFT και άλλα.

NFT Avatars με το VoxEdit: Πώς να κάνετε κίνηση στο μοντέλο Voxel σας με το VoxEdit

Σε αυτό το μέρος, θα εξηγήσουμε πώς να κάνετε κίνηση στο μοντέλο voxel σας με το VoxEdit.

NFT Avatars με VoxEdit: Εκκινήση του VoxEdit και ανοίγμα του μοντέλου σας

Εγκατάσταση του VoxEdit και στη συνέχεια εκκίνηση για τη λήψη της κύριας διεπαφής. Στη συνέχεια, για να ανοίξετε το μοντέλο σας, κάντε κλικ στο κουμπί “Άνοιγμα” στην επάνω αριστερή γωνία. Επόμενο βήμα είναι η επιλογή του ονόματος του μοντέλου αρχείου από τον υπολογιστή σας. Το αρχείο μοντέλου μπορεί να παραχθεί είτε από το VoxEdit είτε από άλλους επεξεργαστές voxel και έχει επέκταση .vox.

Δημιουργία ενός σκελετού για το μοντέλο σας

Αρχικά, στη δημιουργία ενός σκελετού, ο οποίος περιλαμβάνει ένα σύνολο οστών που επιτρέπουν κίνηση και παραμόρφωση. Στη συνέχεια, μετακίνηση στην καρτέλα Animator στην επάνω δεξιά γωνία, με εμφάνιση ενός παραθύρου που σας επιτρέπει να προσθέσετε κόκαλα στο μοντέλο. Κάντε κλικ στο κουμπί Προσθήκη οστού στην αριστερή πλευρά του παραθύρου. Ένα κόκαλο θα κάνει εμφάνιση στο κέντρο του μοντέλου. Μπορείτε να το μετακινήσετε, να το περιστρέψετε και να το κλιμακώσετε χρησιμοποιώντας τα κατάλληλα κουμπιά του ποντικιού. Χρήση των πλήκτρων βέλους ή τα WASD για κίνηση κατά μήκος των αξόνων X, Y και Z. Για να συνδέσετε δύο οστά, επιλέξτε ένα και κάντε κλικ σε ένα άλλο με το αριστερό πλήκτρο του ποντικιού, δημιουργώντας έτσι έναν σύνδεσμο μεταξύ τους. Στη συνέχεια, προσαρμογή στη γωνία άρθρωσης και αντιστοιχήστε τα voxel στα οστά με τις αντίστοιχες ενέργειες. Για να διαγράψετε ένα κόκαλο ή μια άρθρωση, επιλέξτε την εντολή Διαγραφή.

Αποθήκευση του σκελετού σας

Όταν ολοκληρώσετε τη δημιουργία του σκελετού σας, μπορείτε να τον αποθηκεύσετε κάνοντας κλικ στο κουμπί Αποθήκευση στην επάνω αριστερή γωνία του παραθύρου. Επιλογή ονόματος και τοποθεσίας για το αρχείο σκελετού σας. Το αρχείο skeleton έχει επέκταση .skel και μπορεί να ανοίξει από το VoxEdit ή άλλα προγράμματα επεξεργασίας voxel.

Δημιουργία ενός κινούμενου σχεδίου για το μοντέλο σας

Αρχικά, δημιουργία εν΄ός κινούμενου σχεδίου για το μοντέλο σας. Αυτό περιλαμβάνει μια ακολουθία καρέ που δείχνει τις αλλαγές στο μοντέλο σας με την πάροδο του χρόνου. Πηγαίνετε στην καρτέλα Animator στην επάνω δεξιά γωνία. Θα δείτε ένα παράθυρο με ένα χρονοδιάγραμμα στο κάτω μέρος. Δεύτερον, για την προσθήκη πλαισίου στην κινούμενη εικόνα, κάντε κλικ στο κουμπί Προσθήκη πλαισίου στην αριστερή πλευρά της γραμμής χρόνου. Εμφάνιση πλαισίου στο τέλος της γραμμής. Μπορείτε να το μετακινήσετε ή να το διαγράψετε πατώντας το πλήκτρο Διαγραφή. Τρίτον, για την επεξεργασία πλαισίου, κάντε κλικ πάνω του. Στο κύριο παράθυρο, μπορείτε να χειρίζεστε τα οστά, να περιστρέφετε, να κλιμακώνετε και να επεξεργάζεστε voxel χρησιμοποιώντας εργαλεία όπως Pencil, Brush, Line, Shape και Pattern. Τέλος, για προεπισκόπηση της κινούμενης εικόνας, κάντε κλικ στο κουμπί Αναπαραγωγή στη δεξιά πλευρά της γραμμής χρόνου και προσαρμογ΄ή της ταχύτητα με το ρυθμιστικό κάτω από τη γραμμή χρόνου.

Αποθήκευση του κινούμενου σχέδιο σας

Όταν είστε ευχαριστημένοι με την κινούμενη εικόνα σας, κάνετε απόθηκευση με κλικ στο κουμπί Αποθήκευση στην επάνω αριστερή γωνία του παραθύρου. Αποθ΄ήκευση και επιλογή ονόματος και μιας τοποθεσίας για το αρχείο κινουμένων σχεδίων σας. Το αρχείο κινούμενων εικόνων έχει μια επέκταση .anim, την οποία μπορείτε να ανοίξετε με το VoxEdit ή άλλα προγράμματα επεξεργασίας voxel.

Εξαγωγή της κινούμενης εικόνας σας (προαιρετικό)

Για να εξάγετε το κινούμενο σχέδιό σας για χρήση σε άλλες εφαρμογές ή πλατφόρμες, πρέπει πρώτα να το μετατρέψετε σε διαφορετική μορφή. Το VoxEdit υποστηρίζει εξαγωγή σε μορφές .obj, .gltf, .glb και .fbx, οι οποίες είναι συμβατές με το περισσότερο λογισμικό 3D και μηχανές παιχνιδιών. Κάντε κλικ στο κουμπί Εξαγωγή στην επάνω αριστερή γωνία της διεπαφής. Εμφάνιση ενός νέου παραθύρου όπου μπορείτε να επιλέξετε τη μορφή και τις επιλογές εξαγωγής. Για παράδειγμα, μπορείτε να επιλέξετε αν θα εξαγάγετε μόνο το κινούμενο σχέδιο ή να περιλάβετε επίσης το μοντέλο και το σκελετό, να συμπεριλάβετε υφές ή όχι και να επιλέξετε εάν θα γίνει βελτιστοποίηση. Αφού κάνετε τις επιλογές σας, κάντε κλικ στο κουμπί Εξαγωγή στο κάτω μέρος του παραθύρου. Επιλογή ονόματος και τοποθεσίας για το εξαγόμενο αρχείο, το οποίο θα έχει την αντίστοιχη επέκταση βάσει της επιλεγμένης μορφής.

Δοκιμασία τηνς κινούμενη εικόνα σας (προαιρετικό)

Εάν θέλετε να δοκιμάσετε το κινούμενο σχέδιο σας σε μηχανή παιχνιδιών ή προβολή 3D, πρέπει να το εισαγάγετε στην εφαρμογή της επιλογής σας. Για παράδειγμα, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε το Unity, το Unreal Engine, το Sketchfab ή το Voxatron για να φορτώσετε και να παίξετε το κινούμενο σχέδιο σας. Κάθε εφαρμογή έχει τον δικό της τρόπο εισαγωγής και εμφάνισης κινούμενων εικόνων voxel, επομένως ίσως κάνετε χρήση ορισμένων συγκεκριμένων βημάτων ή να προσαρμογ΄ή κάποιες ρυθμίσεων για την ορθή λειτουργήσει.

Διαμοιρασμός της κινούμενης εικόνα σας (προαιρετικό)

Εάν θέλετε να μοιραστείτε την κινούμενη εικόνα σας με άλλους, θα πρέπει να τη ανεβάσετε σε μια πλατφόρμα που υποστηρίζει κινούμενα σχέδια voxel. Για παράδειγμα, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε το Sandbox, το VoxEdit Marketplace, το OpenSea ή το VoxelArt για να προβάλετε και να πουλήσετε τα κινούμενα σχέδια σας ως NFT (μη ανταλλάξιμα διακριτικό). Κάθε πλατφόρμα έχει τον τρόπο της να ανεβάζει και να εμφανίζει κινούμενα σχέδια voxel, επομένως ίσως γίνει χρήση ορισμένων συγκεκριμένων βημάτων ή προσαρμογή κάποιων ρυθμίσεων για τη σωστή λειτουργία. Τώρα, έχετε κινήσει το μοντέλο voxel σας με το VoxEdit! Τώρα μπορείτε να το χρησιμοποιήσετε για ό,τι θέλετε, όπως δημιουργία παιχνιδιών, κινούμενων εικόνων, NFT και πολλά άλλα. Διασκεδάση και συνέχιση εμψύχωσης!

NFT Avatars με VoxEdit: Πώς να εξαγάγετε το μοντέλο Voxel σας ως NFT;

Τα NFT μπορούν να χρησιμοποιηθούν για την πιστοποίηση της ιδιοκτησίας και της αυθεντικότητας διαφόρων ειδών ψηφιακών δημιουργιών, όπως τέχνη, μουσική, παιχνίδια και άλλα. Εάν έχετε δημιουργήσει ένα μοντέλο voxel με το VoxEdit ή άλλο πρόγραμμα επεξεργασίας voxel, μπορεί να θέλετε να το εξαγάγετε ως NFT και να το πουλήσετε ή να το ανταλλάξετε σε μια πλατφόρμα που υποστηρίζει Voxel NFT. Σε αυτό το επεισόδιο, θα σας δείξουμε πώς να εξάγετε το μοντέλο voxel σας ως NFT.

NFT Avatars με VoxEdit: Εξάγετε το μοντέλο σας ως NFT

Για να εξαγάγετε το μοντέλο σας ως NFT, κάντε κλικ στο κουμπί Εξαγωγή στην επάνω αριστερή γωνία οποιουδήποτε παραθύρου. Θα ανοίξει ένα νέο παράθυρο όπου μπορείτε να επιλέξετε τη μορφή και τις επιλογές για την εξαγωγή σας. Μπορείτε να αποφασίσετε αν θα εξαγάγετε μόνο το μοντέλο ή και τον σκελετό και το κινούμενο σχέδιο, αν θα περιλάβετε υφές και αν θα βελτιστοποιήσετε την εξαγωγή σας. Επίσης, η επιλογή της μορφής εξαρτάται από την πλατφόρμα πώλησης ή διαπραγμάτευσης του NFT σας. Κάποιες πλατφόρμες υποστηρίζουν συγκεκριμένες μορφές, ενώ άλλες πολλαπλές. Διάφορες δημοφιλείς πλατφόρμες περιλαμβάνουν το The Sandbox που υποστηρίζει μορφές .vox, .gltf και .glb, το VoxEdit Marketplace για .vox, .gltf και .glb, το OpenSea για .obj, .gltf, .glb και .fbx και το VoxelArt για .vox. Αφού επιλέξετε τις ρυθμίσεις σας, κάντε κλικ στο κουμπί Εξαγωγή στο κάτω μέρος του παραθύρου και ορίστε όνομα και τοποθεσία για το αρχείο εξαγωγής σας.

Ανάρτηση του αρχείο εξαγωγής σας στην πλατφόρμα της επιλογής σας

Για να ανεβάσετε το αρχείο εξαγωγής σας στην πλατφόρμα της επιλογής σας, πρέπει να ακολουθήσετε τις οδηγίες και τις απαιτήσεις κάθε πλατφόρμας. Για παράδειγμα, ορισμένες πλατφόρμες ζητούν τη δημιουργία ενός λογαριασμό, τη σύνδεση με πορτοφόλι, πληρωμή τέλους ή παροχή κάποιων μεταδεδομένων για το NFT σας. Κάθε πλατφόρμα έχει τον δικό της τρόπο να ανεβάζει και να εμφανίζει Voxel NFT. Επομένως ίσως χρειαστεί να ακολουθήσετε ορισμένα συγκεκριμένα βήματα ή να προσαρμόσετε κάποιες ρυθμίσεις για να λειτουργήσει σωστά.

Ορισμός μιας τιμής και μια περιγραφή για το NFT σας

Για τον ορισμό μιας τιμής και μια περιγραφής για το NFT σας, συμπληρωση των πληροφοριών που σας ζητά η πλατφόρμα. Για παράδειγμα, ορισμένες πλατφόρμες ζητούν την επιλογή νομίσματος σταθερής τιμής, μια δημοπρασία, ένα ποσοστό δικαιωμάτων εκμετάλλευσης ή ένα όνομα συλλογής για το NFT σας. Μπορεί επίσης να χρειαστεί να γράψετε έναν τίτλο, μια περιγραφή και μερικές ετικέτες για το NFT σας για να το κάνετε πιο ελκυστικό και με δυνατότητα αναζήτησης. Μπορείτε επίσης να προσθέσετε μερικές εικόνες ή βίντεο για να παρουσιάσετε το NFT σας.

Δημοσίευση του NFT σας

Για να δημοσιεύσετε το NFT σας, πρέπει να κάνετε κλικ στο κουμπί της πλατφόρμας για οριστικοποιήση της καταχώρισή σας. Για παράδειγμα, ορισμένες πλατφόρμες ζητο΄ύν την επιβεβαίωση στην καταχώρισή σας, την υπογραφή μια συναλλαγής ή την αναμονή για έγκριση προτού ξεκινήσει η λειτουργία του NFT. Μόλις δημοσιευτεί, το NFT σας θα είναι διαθέσιμο σε άλλους χρήστες που μπορούν να το περιηγηθούν, να το αγοράσουν ή να υποβάλουν προσφορά.

Προώθηση του NFT σας (προαιρετικό)

Για την προώθηση του NFT σας, μπορεί να θέλετε να το μοιραστείτε στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης ή σε άλλα κανάλια όπου μπορούν να το δουν δυνητικοί αγοραστές ή συλλέκτες. Για παράδειγμα, η δημοσίευση ενός συνδέσμου ή μιας εικόνας του NFT σας στο Twitter, το Instagram, το Reddit, το Discord ή άλλες πλατφόρμες όπου υπάρχει συγκ΄έντρωση από λάτρεις της τέχνης voxel. Μπορείτε επίσης να κάνετε χρήση hashtags ή λέξεις-κλειδιά που σχετίζονται με το voxel art ή τα NFT για αυξήση της προβολής και της απήχησή σας. Με αυτόν τον τρόπο, έχετε εξάγει το μοντέλο voxel σας ως NFT! Τώρα μπορείτε να απολαμβάνετε τα πλεονεκτήματα της κατοχής ή της πώλησης ενός μοναδικού ψηφιακού περιουσιακού στοιχείου στο blockchain. Μπορείτε επίσης να συνεχίσετε να δημιουργείτε περισσότερα μοντέλα voxel και να τα εξάγετε ως NFT για να επεκτείνετε τη συλλογή ή το χαρτοφυλάκιό σας. Διασκέδαση και δημιουργία!

NFT Avatars με το VoxEdit: Συμπέρασμα του Οδηγού

Χρήση των βημάτων για τη δημιουργία ενός avatar NFT με το VoxEdit και την εξαγωγή του στην αγορά. Πρώτον, δημιουργία ή εισαγωγή του μοντέλου voxel στο VoxEdit για να το διαμορφώσετε με εργαλεία και λεπτομέρειες. Δεύτερον, χρήση της λειτουργίας rigger για διαχωρισμό μοντέλου σε κομμάτια, κάτι που το καθιστά συμβατό με τις πλατφόρμες παιχνιδιών και αποφεύγει προβλήματα σύγκρουσης. Τρίτον, τοποθέτηση του μοντέλου σε ένα σκελετό, αντιστοιχίζοντας κάθε κόκκαλο σε ένα τμήμα, προσθέτοντας δυναμικότητα. Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε προκατασκευασμένες κινούμενες εικόνες ή να δημιουργήσετε τις δικές σας. Τέλος, εξαγάγετε το μοντέλο ως NFT στο blockchain, κάνοντάς το μοναδικό και ασφαλές. Μπορείτε να κοινοποιήσετε τη δημιουργία σας και να κερδίσετε ανταμοιβές. Η δημιουργία avatar NFT με το VoxEdit είναι ένας εύκολος και διασκεδαστικός τρόπος να εκφράσετε τη δημιουργικότητά σας στο metaverse.

Πηγές

VoxEdit website. (n.d.). VoxEdit. The Sandbox – A Decentralized Gaming Platform Made By Players. (n.d.). The Sandbox. TheSandboxGame. (2021, February 26). VoxEdit Tutorial – Model your own avatar or mix & match [YouTube]. TheSandboxGame. (2021b, April 3). Create NFT Assets in VoxEdit – The Sandbox Saturday Stream [YouTube].

Other Posts.

Οδηγός δημιουργίας εσόδων NFT

Οδηγός δημιουργίας εσόδων NFT

Η ανάρτηση αφορά το χρηματοδοτούμενο από την ΕΕ έργο «V2B: Δημιουργία Ευκαιριών NFT στο Metaverse για Εκπαιδευόμενους ΕΕΚ Τέχνης» με αριθμό αναφοράς 2022-1-DE02-KA210-VET-000080828. Ο συντονισμός του ε΄ργου είναι από την L4Y Learning for Youth GmbH και συνεργάζεται με...

Voxedit: Mοναδικά αντικείμενα παιχνιδιού NFT για το Metaverse

Voxedit: Mοναδικά αντικείμενα παιχνιδιού NFT για το Metaverse

Δημιουργήσαμε αυτήν την ανάρτηση ιστολογίου για το χρηματοδοτούμενο από την ΕΕ έργο «Voxedit Crafting Unique NFT Game Items for the Metaverse» με αριθμό αναφοράς έργου 2022-1-DE02-KA210-VET-000080828. Συντονίζεται από την L4Y Learning for Youth GmbH σε συνεργασία με...

Σχεδιασμός και δημιουργία NFT

Σχεδιασμός και δημιουργία NFT

Καλωσορίσατε στον οδηγό μας για το έργο χρηματοδοτούμενο από την ΕΕ «Σχεδιασμός και Δημιουργία Φορητών Συσκευών NFT με το VoxEdit» με αριθμό αναφοράς 2022-1-DE02-KA210-VET-000080828! Η L4Y Learning for Youth GmbH, σε συνεργασία με την Adana Cukurova Guzel Sanatlar και...

Η Επανάσταση του Web3.0

Η Επανάσταση του Web3.0

Δημιουργήσαμε αυτήν την ανάρτηση ιστολογίου για το χρηματοδοτούμενο από την ΕΕ έργο «V2B: Δημιουργία ευκαιριών NFT στο Metaverse για Εκπαιδευόμενους ΕΕΚ Τέχνης» με αριθμό αναφοράς 2022-1-DE02-KA210-VET-000080828. Συντονισμός από την L4Y Learning for Youth GmbH σε...

NFTs στο Metaverse: Ευκαιρίες και Προκλήσεις

NFTs στο Metaverse: Ευκαιρίες και Προκλήσεις

Αρχικά, δημιουργήσαμε την ανάρτηση ιστολογίου για το χρηματοδοτούμενο από την ΕΕ έργο «V2B: Δημιουργία ευκαιριών NFT στο Metaverse για Εκπαιδευόμενους ΕΕΚ Τέχνης» με αριθμό αναφοράς 2022-1-DE02-KA210-VET-000080828. Συντονισμός από την L4Y Learning for Youth GmbH σε...

Συμβουλές πρόληψης απάτης

Συμβουλές πρόληψης απάτης

Καλώς ήρθατε στον οδηγό μας για τις Συμβουλές πρόληψης απάτης στο Blockchain. Αρχικ΄ά, σε αυτό το ιστολόγιο, εξετάζουμε στρατηγικές και ιδέες για να σας βοηθήσουμε να προστατεύσετε τον εαυτό σας από απάτες και απάτες στον κόσμο του blockchain. Δημιουργήσαμε αυτό το...

Στρατηγικές ασφάλειας ψηφιακών στοιχείων

Στρατηγικές ασφάλειας ψηφιακών στοιχείων

Αρχικά, η ανάρτηση ιστολογίου αφορά το έργο "V2B: Δημιουργία ευκαιριών NFT στο Metaverse για Εκπαιδευόμενους ΕΕΚ Τέχνης" με χρηματοδότηση από την ΕΕ, με αναφορά έργου 2022-1-DE02-KA210-VET-000080828. Συντονισμός από την L4Y Learning for Youth GmbH με τη συνεργασία των...

Έξυπνο συμβόλαιο

Έξυπνο συμβόλαιο

Καλώς ήρθατε στο άρθρο μας για το " Έξυπνο Συμβόλαιο". Αρχικά, αυτή η ανάρτηση αφορά το έργο "V2B: Δημιουργία ευκαιριών NFT στο Metaverse για Εκπαιδευόμενους ΕΕΚ Τέχνης" (αρ. αναφοράς: 2022-1-DE02-KA210-VET-000080828), με συντονισμό από την L4Y Learning for Youth GmbH...

Ασφαλείς συναλλαγές Blockchain: Βασικές στρατηγικές

Ασφαλείς συναλλαγές Blockchain: Βασικές στρατηγικές

Η ανάρτηση ιστολογίου αφορά το ευρωπαϊκό έργο "V2B: Δημιουργία ευκαιριών NFT στο Metaverse για Εκπαιδευόμενους ΕΕΚ Τέχνης" (αριθμός αναφοράς: 2022-1-DE02-KA210-VET-000080828). Συντονισμός από την L4Y Learning for Youth GmbH σε συνεργασία με την Adana Cukurova Guzel...

Ασφάλεια του Blockchain: Ανησυχίες

Ασφάλεια του Blockchain: Ανησυχίες

Αυτή η ανάρτηση αφορά το έργο «V2B: Δημιουργία ευκαιριών NFT στο Metaverse για Εκπαιδευόμενους ΕΕΚ Τέχνης», χρηματοδοτούμενο από την Ευρωπαϊκή Ένωση (2022-1-DE02-KA210-VET-000080828). Αρχικ΄ά, το έργο, υπό την καθοδήγηση της L4Y Learning for Youth GmbH και σε...